DUGA PRIPREMA AKCIJE

BOŽINOVIĆ O UHIĆENJIMA OSOBA IZ POLICIJSKOG SUSTAVA ZBOG NABAVE DOKUMENATA 'Potvrda je to dosljednosti naše politike čišćenja vlastitih redova'

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović
 Luka Gerlanc / CROPIX

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u srijedu je ustvrdio da akcija u kojoj je, zbog nabave hrvatskih dokumenata "stranim kriminalnim skupinama", uhićeno i nekoliko osoba iz policijskog sustava potvrda "politike čišćenja vlastitih redova".

Božinović je u izjavi novinara potvrdio kako je dobio informaciju da je u tijeku realizacija velike policijske akcije u kojoj je uhićeno 30-ak ljudi.

"Radi se o akciji, kako mi je kazao glavni ravnatelj policije, koja se priprema već duže vremena. Uhićeni su pripadnici domaćih skupina koje su surađivale sa stranim kriminalnim skupinama. Čestitam policiji na odlično obavljenom poslu", kazao je Božinović.

Dodao je i da činjenica da su među uhićenima i neki pripadnici policijskog sustava "potvrda dosljednosti naše politike čišćenja vlastitih redova".

Upitan je li među uhićenim i neki više rangirani policajac, ministar je kazao da nije upoznat s detaljima. "Nisam upoznat, ali mislim da je netko visoko rangiran da bih to znao", rekao je Božinović.

Na pitanje je li zabrinut što imaju "takve kukolje u vlastitim redovima", Božinović je kazao da to nije nešto što raduje. "Ali raduje odlučnost sustava da se takvog kukolja rješavamo i da tu nema pardona prema bilo kome", zaključio je Božinović.

Dokumenti za mafijaške skupine s područja Srbije i Grne Gore

Policija je u srijedu u jutarnjim satima počela akciju uhićenja pripadnika dvije kriminalne organizacije koje su, prema neslužbenim informacijama, pribavljali informacije i izrađivali dokumente za mafijaške skupine s područja Srbije i Grne Gore.

U policiji službeno ne iznose detalje. Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić Hini je potvrdila da je jutros započela realizacija kriminalističkog istraživanja i da među uhićenima ima zaposlenika MUP-a.

Akcija se, kako se doznaje, provodi na području cijele Hrvatske, posebno u Zagrebu i Karlovcu.

Prema prvim neslužbenim informacijama uhićeni su za kriminalce iz Srbije i Crne Gore pribavljali informacije i izrađivali dokumente poput osobnih iskaznica, putnih isprava i vozačkih dozvola.

Neslužbeno se doznaje i da je navodni šef kriminalne organizacije Nusret Seferović čiju je kuća u zagrebačkom naselju Kozari bok pretražila policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 07:44