SVE SE ISTRAŽUJE

Božinović potvrdio da su policijski službenici mlatili migrante: ‘To je neprihvatljivo ponašanje‘

Sigurno će da će sad svi postupci dati odgovore na pitanja koja nas zanimaju, dodao je
Davor Božinović
 Marko Todorov/Cropix

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović dao je u Bruxellesu izjavu za medije u kojoj je komentirao nasilje prema migrantima na granici.

“Glavni ravnatelj, čim je vidio dio tih snimaka, poslao je stručni tim koji je vrlo intenzivno radio. Koliko mi je poznato, utvrdili su da se radi o policijskim službenicima. Međutim, to sad ide prema uređenoj proceduri tako da ne znam kad će netko iz ravnateljstva policije izaći s više detalja”, rekao je Božinović.

“To je sigurno neki individualni prekršaj nekolicine policijskih službenika. Sigurno će da će sad svi postupci dati odgovore na pitanja koja nas zanimaju”, dodao je.

Ministar je rekao kako je takvo ponašanje policajaca neprihvatljivo.

“Ako bi se u zakonitom postupku dokazalo ovo o čemu govorimo, to je u svakom slučaju neprihvatljivo ponašanje, ali ga ne bih vezao isključivo uz suzbijanje ilegalnih migracija. To je neprihvatljivo ponašanje policijskog službenika u bilo kojoj situaciji, bilo na stadionu ili nekoj drugoj intervenciji”, tvrdi Božinović.

Rekao je i kako se u svakoj policiji na svijetu može dogoditi da netko prekorači svoje ovlasti.

"Ako se to dogodi i ovdje, onda će uslijediti sankcije”, rekao je Božinović, javlja N1.

Ima li Hrvatska snage doći do onih koji su naredili ovakvo postupanje prema migrantima, s obzirom da postoje sumnje da to dolazi sa samog vrha, pitao je novinar Božinovića.

- Ne znam za vaše sumnje, naša tijela će provesti sve što treba provesti. To uključuje i iskaze službenika pa ćemo vidjeti što će oni iskazati.

Novinari su ga pitali i o zahtjevu nekih zemalja o fizičkim barijerama na granicama.

- To je kompleksno pitanje i tu dolazi do različitih pozicioniranja država članica. Svaka tu vidi svoj interes... Hrvatska nije ta koja se zalaže za podizanje ne samo zidova nego i žice, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. siječanj 2023 04:28