OPORBA O DODATKU

Božo Petrov: ‘Pozivam Plenkovića da bude faca, neka covid-dodatak bude trajan‘

Mostov Božo Petrov kaže da se radi o ponižavanju ljudi. Podsjetio je kako je HDZ obećao porast kvalitete života
Božo Petrov
 Damjan Tadić/Cropix

Vladinu odluku da umirovljenicima isplati covid-dodatak uoči lokalnih izbora saborska oporba jučer je složno nazvala predizbornom kupovinom glasova na trošak proračuna, zbog čega, prema riječima SDP-ovog Arsena Bauka imamo "najskuplju kampanju u povijesti hrvatske demokracije".

Taj potez Vlade Stjepo Bartulica (DP) opisao je kao porast cinizma. U tajmingu vidi "populizam, pa kada se premijer pogleda u ogledalo, možda će vidjeti i sebe kao jednog populista koji na ciničan način pokušava kupiti dio birača. Mi smo svi u Hrvatskoj ravnopravni, ali očito su neke skupine ravnopravnije, pogotovo kada se približavaju izbori."

Mostov Božo Petrov kaže da se radi o ponižavanju ljudi. Podsjetio je kako je HDZ obećao porast kvalitete života i mjesečnih prihoda umirovljenika, pa je sugerirao Vladi da ove mjere, ako se ne radi samo o socijalnoj pomoći, ostanu trajne. "Pozivam ga da to napravi ako je faca i omogući im normalan život, a ne skapavanje od prvog do prvog u mjesecu", poručio je Petrov.

Bojan Glavašević iz Kluba zeleno-lijevog bloka slaže se da "ranjivim skupinama, treba pomagati, i to sustavno, a ne prigodničarski". Za Daliju Orešković (Centar) covid-dodatak znak je da živimo "plenkorupciju".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:05