PRVI ČOVJEK MOSTA

BOŽO PETROV ZA JUTARNJI OTKRIO ZAŠTO NIJE SVE ČLANOVE OBITELJI PRIJAVIO NA ISTU ADRESU! Kreditom za izgradnju kuće želi riješiti...

 Hanza Media

U toj novoj kući živjet će pet članova moje obitelji te još dva člana šire obitelji. Dosad nismo bili prijavljeni svi na istoj adresi jer je kuća u izuzetno trošnom stanju, pa se, zapravo, nismo imali gdje prijaviti - potvrdio nam je jučer šef Sabora Božo Petrov. Dodao je da se prije šest mjeseci osobno prijavio na adresi stana u Metkoviću, u kojem je u najmu. Neslužbeno doznajemo da Petrov nije upoznat s detaljima koje u mišljenju navodi Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa te još nije ni otišao predati preostalu dokumentaciju za kredit. Također, neslužbeno doznajemo da tim kreditom želi riješiti stambeno pitanje svoje obitelji, a možda jednog dana, kad izađe iz politike, u prizemlju te kuće iskoristi prostor za privatnu praksu.

Direktor APN-a Bradić je na poziciju postavljen, neslužbeno doznajemo, iz kvote HSP-a AS, dok zamjenik Krešimir Žunić dolazi pak iz kvote HDZ-a. Žunić tvrdi da nije upoznat sa stavom Povjerenstva.

- Nisam upoznat sa stavom Povjerenstva, ali ako je to tako, mi od Petrova možemo tražiti dopunu dokumentacije, a on može otići i sve ih prijaviti na istu adresu, iako je to pomalo besmislen i neafirmativan uvjet - kaže Žunić koji poziva ljude da im se jave za dobivanje ovih kredita jer su, primjerice, kako se navodi u mišljenju Povjerenstva, tijekom 2016. zaprimili ukupno tri zahtjeva za kreditiranje s okvirnim iznosom kredita od oko 700.000 do više od milijun kuna.

Zanimljivo je također da je APN dostavio očitovanje Povjerenstvu u kojem navodi “kako je tijekom 2016. osigurano milijun kuna za realizaciju Programa B, a do dana izrade očitovanja utrošeno je ukupno 164.965,48 kuna, pa je za realizaciju u 2016. preostalo ukupno 835.034,52 kune. Svi zaprimljeni zahtjevi za kreditiranje putem Programa B tijekom 2016. u fazi su prikupljanja dokumentacije i izdavanja uvjetne suglasnosti, stoga u ovoj godini nije realiziran niti jedan kredit za koji je zahtjev predan ove godine, nego samo jedan za koji je zahtjev podnesen 2015. godine”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:58