LOVRO KUŠČEVIĆ

Bračanina je u Vladu prvi doveo Tihomir Orešković

Lovro Kuščević
 Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Diplomirani pravnik, 42-godišnji Lovro Kuščević, na mjesto ministra graditeljstva i prostornog uređenja u Vladu Tihomira Oreškovića došao je s mjesta načelnika Općine Nerežišća, a povjerenje mu je nakon izvanrednih izbora u jesen 2016. dao i novi premijer Andrej Plenković.

Prije političkog angažmana u Općini i Skupštini Splitsko-dalmatinske županije, pet je godina radio u privatnom sektoru, a prije angažmana u nacionalnoj politici, u bračkoj je općini tri mandata obnašao dužnost načelnika.

Iz njegova mandata na mjestu ministra graditeljstva ostat će prijedlog Zakona o subvencioniranju stambenih kredita za mlade, usvojen prekjučer, dva dana prije nego što je premijer Plenković preraspodijelio Kuščevića na novu dužnost. Toga je dana u Bruxellesu potpisan ugovor za financiranje gradnje Pelješkog mosta, jednog od strateških projekata Hrvatske. Važan potez za brojne iznajmljivače bilo je ukidanje obaveznog energetskog certifikata za apartmane. Velika porezna reforma donijela je i nepopularnu mjeru iz njegova resora - ukidanje porezne olakšice za kupnju prve nekretnine.

On sam u intervjuima je kao jedan od uspjeha isticao uspješnost projekata energetske obnove zgrada, koji su se sufinancirali novcem iz fondova EU.

Nakon imenovanja i predaje imovinske kartice, pisalo se da je 34. najbogatiji dužnosnik s imovinom od 8,5 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:16