EMOCIONALNA KIROPRAKTIKA

BRACO SA SREBRENJAKA ISCJELJITELJSKI TIM POJAČAO BOSANSKIM INDIANA JONESOM I HRVATSKIM PJEVAČEM Radimo terapiju glazbom, pogledom i energijom piramida

 
 CROPIX

- Treba vratiti srce na tvorničke postavke – poruka je, kazao nam je Goran Karan, slovenskog događanja "Ljubezen je naša dediščina" ("Ljubav je naša ostavština") zakazanog u mariborskoj dvorani Lent, gdje će 29. prosinca splitski pjevač udružiti snage s poznatim, samozvanim 'iscjeliteljem' Bracom sa zagrebačkog Srebrnjaka i dr. Semirom Osmanagićem, poduzetnikom i pronalazačem navodnih bosanskih piramida u Visokom, poznatim i kao 'bosanski Indiana Jones', piše Slobodna Dalmacija.

U Festivalskoj dvorani kapaciteta 700 posjetitelja (sjedeće mjesto u parteru košta 30 eura) trojac će publici predstaviti jedinstveni program satkan od triju uvezanih cjelina – Bracine "Energije pogleda", Karanove "Energije ljubavi" i Osmanagićeve "Ljekovite energije piramida".

Što posjetitelji mogu očekivati od energetskog događanja objasnio nam je Karan, jer Braco, pravog imena Josip Grbavac, inače magistar ekonomije, ne komunicira riječima nego isključivo pogledom, a dr. Osmanagić, po struci politolog, ali i magistar ekonomije (završio je i dvije godine sociologije) živi u Houstonu gdje predsjedava vlastitom tvrtkom Met Company, Inc. koja se bavi obradom i proizvodnjom metalnih dijelova za potrebe naftne, građevinske i ostalih industrija. Karan se, čim se vijest o njihovu zajedničkom projektu proširila medijima, potrudio objasniti o čemu je riječ. S njim je bilo moguće najbrže stupiti u kontakt...

Zagreb, 231117.
Iscjelitelj Braco proslavio je 50-ti rodjendan u svom domu na Srebrnjaku gdje se okupio poveci broj ljudi.
Na fotografiji: Braco sa Srebrnjaka.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / CROPIX
Braco sa Srebrnjaka

- Projekt "Ljubav je naša ostavština" je jedan i meni osobno vrlo zanimljiv i originalan program, zamišljen kao svojevrsna interaktivna energetska radionica. Prvi put ga predstavljamo u Mariboru i osim informacija koje ja u ovom trenutku mogu dati, mislim da ga treba vidjeti i zaista vlastitim iskustvom. Cilj nam je prenijeti publici jednu divnu i važnu poruku, poruku o značaju emocionalne energetske komunikacije sa sobom i svima s kojim dijelimo živote. Tako smo napravili program koji, kroz tri svoja dijela pruža informaciju i istovremeno uspostavlja komunikaciju na individualnoj razini, dajući ljudima odmah i izravnu mogućnost izražavanja doživljenog – tumači splitski glazbenik, inače najpoznatiji simpatizer Hare Krišne u Hrvatskoj, ujedno otkrivajući kako će program u Mariboru otvoriti dr. Osmanagić.

- Posjetiteljima će prenijeti informaciju o povijesnom poznavanju znanja o energetskim poljima koja stvaramo i kojima smo izloženi, a nakon prezentacije dr. Osmanagića, Braco donosi svoj dio programa, tijekom kojega će publici približiti polje vlastite ekspertize. Moj dio je jednostavan, jer je pjesma najjače sredstvo prenošenja emocija. Želja mi je, uz sudjelovanje publike, dati svima mogućnost izražavanja na osobnoj razini. Svatko ima svoja vlastita iskustva i svoje osobne , tako da univerzalna poruka ljubavi nalazi svakog od nas na poseban način. I to je ta velika ljepota. Jer, ljubav koju svatko nosi ima ogroman osoban značaj. Od najstarije priče do zadnjeg poljupca, svakom uvijek znači – najviše. Kako bismo zaokružili ovo iskustvo, napisao sam pjesmu "My Legacy is Love" s kojom svi zajedno završavamo ovaj jedinstveni program – govori Karan napominjući kako, kroz tri dijela programa, žele postupno osvijestiti svoj izvorni položaj, potrebe, a ponekad i ponovo uspostaviti prioritete.

Darko Tomaš / CROPIX

Splitski pjevač upoznao se s dr. Semirom Osmanagićem kad je u Ravnama kraj Visokog otvaran Arheološki zabavni park. Sa svojim je Vagabundo bandom svirao na svečanosti otvaranja, a kako je imao nekoliko slobodnih dana, došao je u Visoko i prije same manifestacije.

- Tako smo dr. Osmanagić i ja imali puno prilika za razgovor, došli smo do zajedničkih tema koje nas interesiraju, pa se suradnja nastavila ove godine. Uistinu me obradovao razvoj tog projekta, jer sam vidio i osjetio koliko to otvaranje svijetu znači lokalnoj kulturi, ekonomiji i mentalitetu. Ljetos smo imali jedan nastup za solsticij, dan prije koncerta je Braco na istom mjestu imao svoj program, i, nakon vrlo uspješnih događanja, Bracina menadžerica Ebru došla je na kako bi naš zajednički program bio vrlo interesantan. Potom smo dr. Osmanagić i ja oblikovali ovu otvorenu platformu i vrlo smo uzbuđeni jer smo svjesni ogromnog potencijala ovakvog programa - ne krije Karan otvoreno iskazujući vjeru u snagu globalnog dosega projekta.

- Svi mi, dakle, dr. Osmanagić, Braco i ja, u poljima svojih djelatnosti imamo brojna gostovanja po cijelom svijetu, tako da je ta mogućnost sasvim otvorena. U vremenu koje dolazi, nadam se da ćemo imati priliku ideju projekta "Ljubav je naša ostavština" rasijati i doma i po svijetu – ističe splitski glazbenik otkrivajući kako će u Lentu izvoditi vlastite, autorske pjesme. Koje? Još nije odlučio, ali uvjeren je kako će mariborski događaj imati terapeutski/iscjeliteljski učinak na njegove sudionike.

- U području glazbe, što je moj dio programa, i o čemu mogu svjedočiti iz prve ruke, u to nema nikakve sumnje. Kroz brojne razgovore s ljudima koji slušaju pjesme koje pjevam, kao i kroz vlastita iskustva s glazbom koju volim, shvatio sam da je utjecaj glazbe na stanje ljudske svijesti ogroman. Jer, kod svakog čovjeka postoji velika emocionalna potreba za prisnošću, koju jedino ljubav može ispuniti. A pjesme oživljavaju tu ljubav, stavljaju je u sadašnjost, čineći je uvijek i svima dostupnom i svevremenskom. Ovo što živim putujući s glazbom i za pjesmama, može se nazvati i glazbenom kardiologijom ili emocionalnom kiropraktikom, jer će vam pjesma vratiti srce na pravo mjesto – nudi Karan vlastiti lijek za ključni mišić ljudskoga tijela želeći u Mariboru dobrodošlicu svima, "a pogotovo onima koji vjeruju u ljubav", piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:19