RIJEČ ODVJETNIKA

Branitelj Josipa Sapunara Miljević: Ovo ne smatram osobnim trijumfom, već zaslugom Optužnog vijeća

ZAGREB - Branitelj Josipa Sapunara, odvjetnik Veljko Miljević opisao je tijek sjednice optužnog vijeća Županijskog suda dramatičnim.

- Vijeće je imalo volje tri sata slušati borbu argumenata i tumačenja članka 229 i 230 ZKP-a, a koji reguliraju rokove podizanja optužnice i maksimalnog trajanja istrage.

Na kraju je odlučeno da će se odredbe ta dva članka “novog ZKP-a” striktno poštivati. Vrlo jednostavno, optužnica je podnesena izvan zakonskih rokova. Sada će vrlo vjerojatno USKOK podnijeti žalbu Vrhovnom sudu. Ovo ne smatram osobnim trijumfom, već zaslugom Optužnog vijeća koje se pokazalo stručnim, zaključio je Miljević.

AFERA FIMI MEDIA Direktori HAC-a neće odgovarati za izvlačenje 9 milijuna kuna. Padaju i optužnice za Kirina i Mladinea?

Branitelj Marija Crnjaka, odvjetnik Željko Žganjer zaključuje da je optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu jednostavno zaključilo da je državni odvjetnik odustao od kaznenog progona. - DORH je imao rok i nije ga ispoštovao. Uslijedila je sankcija koja glasi: optužnica se ne može podići. Treba reći da je Optužno vijeće pod predsjedanjam suca Marijana Graca ovdje pokazalo dosljednost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 22:13