ZAHVALNI BRANITELJ

Branitelj vratio Josipoviću 200 kn. Novac je dobio u kampanji za kartu do Splita

Josipović je u kampanji dao 200 kuna branitelju za kartu do Splita, a poslije mu je pomogao da otvori obrt

SPLIT - U zgradi Splitsko-dalmatinske županije tijekom jučerašnjeg posjeta predsjednika Ive Josipovića dogodio se jedan posve neobičan susret. Predsjednika je došao pozdraviti i štoviše, vratiti mu 200 kuna duga, jedan bivši branitelj, rodom iz Gruda.

‘O tad mi je sve krenulo’

- U vrijeme predsjedničke predizborne kampanje bio sam na ulici, tražio sam posao, način da preživim, povjerio nam se bivši branitelj Mariofil Brnadić.

- Rješenje sam vidio u samozapošljavanju uz potporu Ministarstva branitelja. Otišao sam u Zagreb, tražio bilo kakvo rješenje. Nisam imao ni novca za povratak u Split. Na sreću, put do Splita omogućio mi je Josipović. Dao mi je 200 kuna, prisjeća se Brnadić.

Na iznenađenje bivšeg branitelja, nakon toga sve je odjednom krenulo, ideja o privatnom poslu više nije bila samo san.

- Predsjednikov savjetnik Fred Matić izašao mi je u susret prilikom zapošljavanja. Da njega nije bilo, ni mene danas ovdje ne bi bilo, priča dalje Brnadić.

Na splitskoj rivi otvorio je kiosk u kojem čuva putnicima torbe. A i taj kiosk je stigao prije nego je plaćen, jer je predsjednikov savjetnik ponovo pomogao i ‘požurio’ stvari.

‘Dobar je, nije bahat’

- Danas, kada su svi računi riješeni, imam posao i svima sam na tome zahvalan. Josipović je dobar čovik bez obzira šta je predsjednik! Nije bahat ni arogantan. Novac sam mu vratio, predsjedniku se zahvalio. Sretan sam ponovo šta živim, završava Brnadić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 19:34