ODLAZI ŠATOR

Branitelji nakon 555 dana završavaju svoj prosvjed u Savskoj, u podne će objasniti zašto

Prosvjed branitelja pred ministarstvom
 Ranko Šuvar / EPH

Nakon 555 dana prosvjeda, branitelji su odlučili završiti prosvjed pred ministarstvom branitelja u Savskoj ulici u Zagrebu, piše Dnevnik.hr kojima je ova informacija potvrđena iz Udruge 100-postotnih HRVI.

U podne je u šatoru zakazana konferencija za medije na kojoj će branitelji objasniti razloge za prestanak prosvjeda. Iz Udruge napominju kako će demontaža šatora ipak trajati će nekoliko dana, piše Dnevnik.hr.

Branitelji su šator ispred ministarstva podigli 20. listopada 2014. i tražili smjenu ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića. Dolaskom nove vlade i novogministra Tomislava Medveda, koji je najavio zaokret prema braniteljskoj populaciji jer smatra da je godinama bila ponižavana, branitelji više nemaju zbog čega prosvjedovati.

Vođa prosvjednika Đuro Glogoški tijekom prosvjeda je optužio ministarstvo na čelu s Matićem da ne poduzima ništa kako bi pomoglo braniteljima, da se pljuje po stradalnicima Domovinskog , a veliča one koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:34