SCENARIJ ZA 18.11.

BRANITELJI ZA GLOBUS 'Doznali smo da će Kotromanović zamijeniti Matića, zato neće biti nereda u Vukovaru'

'Mi znamo da je predsjednik Josipović prošlog četvrtka nagovorio premijera Milanovića da ipak smijeni Freda Matića i da novi ministar branitelja bude Ante Kotromanović. To će se dogoditi uskoro. I zato u Vukovaru neće biti incidenata"
 Tomislav Krišto / CROPIX / Tomislav Krišto / CROPIX

U nedjelju, 9. studenoga, navečer sastao sam se, drugi put u posljednja dva tjedna, s jednim od glavnih organizatora braniteljskih prosvjeda u Savskoj 66 - predsjednikom Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojba Antom Deurom, piše Globus .

Deur je ove nedjelje odavao ponešto drukčiji dojam nego prije tjedan dana, kad sam pisao o prosvjedima. Prvo, bio je u civilu (imao je na sebi zimsku vestu ili pulover), a ne u vojnoj uniformi, pa je već i zbog toga djelovao nekako opuštenije i “običnije” nego prošli put. A drugo, bio je apsolutno miran i opušten - iako tema zbog koje smo se ponovno našli nije bila nimalo umirujuća: zanimali su me, ovaj put, mogući scenariji događaja za dan 18. studenoga u Vukovaru, kad će se u tom gradu, kao i svake godine u ovo vrijeme, organizirati tradicionalna memorijalna kolona sjećanja u počast svima stradalima i preminulima, u vukovarskome ratu (kao i neposredno nakon njega) 1991.

Strah i napetost Zanimalo me, drugim riječima, hoće li tamo i ove godine biti incidenata kao, primjerice, lani, tj. postoje li ikakve šanse da se braniteljski prosvjedi u Zagrebu, u povodu te tužne ali i iznimno svečane obljetnice (23. po redu), prošire i na sam Vukovar, piše Globus .

(...)

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU TJEDNIKA GLOBUS

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 22:32