BUDUĆI MINISTAR

Branko Bačić: ‘Nemam 100 dana mira, moram krenuti u ozbiljnu obnovu‘

Najavio je da će primopredaju dužnosti u Ministarstvu obaviti s državnom tajnicom, s obzirom na to da je Paladina već razriješen
 Damjan Tadic/Cropix

Budući ministar prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić u utorak je izjavio da nema uobičajenih 100 dana mira kao novi član vlade i da mora krenuti u ozbiljnu obnovu.

„Nemam 100 dana, imam još vrlo malo mogućnosti pripremiti se i krenuti u ozbiljnu obnovu”, poručio je Bačić na pitanje hoće li imati 100 dana mira za uhvatiti se u koštac s procesom obnove, dok je dolazio na saborsku sjednicu na kojoj će biti izglasan kao novi član i potpredsjednik Vlade.

Naglasio je da je s postojećim stanjem dobro upoznat.

Na jučerašnjem saslušanju pred odborima predstavio je plan kako misli ubrzati obnovu, a odmah će poslijepodne, kako je kazao, iz Sabora preseliti u Ministarstvo graditeljstva.

"Kada formiram svoj tim, prvi izlazak iz ureda, bit će na Banovinu”, najavio je, dodavši da će primopredaju dužnosti u Ministarstvo obaviti s državnom tajnicom, s obzirom na to da je Ivan Paladina, kojeg Bačić mijenja u Vladi, već razriješen.

„Izmjene Zakona o obnovi su već gotove, ovaj tjedan smo ga dorađivali i ići će u Sabor vrlo brzo. Ima puno toga za daljnju realizaciju, ali ćemo ubrzati sve postupke i procedure da se u idućih 20 do mjesec dana već pokrene obnova sukladno planu koji sam predstavio jučer”, istaknuo je.

Bačić je najavio da će svog prethodnika pozvati na sastanak kako bi još malo prošli zajedno stvari u Ministarstvu.

A u planu je predstavio drvene montažne kuće za one koji su i dalje smješteni u kontejnerima, što će biti adekvatniji smještaj dok čekaju na obnovu svojih kuća.

„Nije realno za očekivati da se 2200 obitelji koje se nalaze u tim kontejnerima do kraja godine presele u svoje domove i na ovaj način ćemo razliku koja je potrebna da svi budu prikladno smješteni rješavati s montažnim drvenim kućama, koje su prikladne za stanovanje. To bi bilo privremeno rješenje dok se ne riješi obnova njihovih kuća”, istaknuo je Bačić.

Smatra i da je Željko Reiner, koji od njega preuzima funkciju predsjednika saborskog Kluba HDZ-a, sjajno rješenje.

Uvjeren sam da će i Klub HDZ-a i naša koalicija biti iznimno čvrsto i podržavati Vladu, zaključio je Bačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 12:31