NAJTEŽA BITKA HRVATSKOG TIGRA

BRANKO CIKATIĆ PREBAČEN NA LIJEČENJE U ZAGREB! Obitelj zahvalna dvama sportskim velikanima na pomoći: 'Svjestan je svega i u boljem je stanju'

 
 HANZA MEDIA

Hrvatski tigar, legendarni Branko Cikatić u subotu navečer doveden je na Odjel neurologije zagrebačke Kliničke bolnice "Sveti Duh".

Potvrdila nam je to u nedjelju Ivana Davidovski Cikatić, supruga Hrvatskog tigra. Kako doznajemo, po Cikatića su u kninsku bolnicu, gdje je bio na liječenju, došla kola hitne pomoći kojima je prebačen u Zagreb.

Naime, poznati Solinjanin je prije više mjeseci zbog plućne embolije hospitaliziran u KBC-u Split, gdje je zatim dobio bolničku bakteriju, te sepsu zbog koje se na Jedinici intenzivnog liječenja borio za život.

Kasnije je prebačen u Knin na produženo bolničko liječenje. No, tamo se nije moglo krenuti s rehabilitacijom, jer je stalno imao povišenu temperaturu i veliku ranu od ležanja, koju je zaradio u splitskoj bolnici.

Kako smo već izvijestili, u međuvremenu je stigla i nova loša vijest – Branko Cikatić boluje od Parkinsonove bolesti.

Vidjevši kako njena majka Ivana sav teret nosi na svojim leđima, njihova kćerka Lucija (18) je preko servisa gogetfunding.com pokrenula akciju sakuplja pomoći za potrebe očeve rehabilitacije.

No, ono što je važnije, tako je upućen javni apel za pomoć slavnom borcu koji je 80-ih i 90-ih godina osvojio višestruke titule svjetskog i europskog prvaka u tajlandskom boksu i kick boxingu. Tom velikanu je 1989. godine njemački Karate Budo Magazine dodijelio nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu, popularnijim od Jean-Claudea van Dammea i Chucka Norrisa.

Prebacivanje Branka Cikatića u Zagreb inicirali su Stojko Vranković, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza i Dubravko Šimenc, osvajač olimpijskog zlata i srebra u vaterpolu. Šimenc je i predsjednik Upravnog vijeća Zaklade hrvatskih sportaša kojeg su osnovali HOO, Hrvatski klub olimpijaca i Sportske novosti radi pokrivanja troškova liječenja i rehabilitacije sadašnjih i bivših vrhunskih sportaša u slučajevima težih oboljenja, a kada sportaši i njihove obitelji ne mogu podmiriti takve troškove.

- Upravo su oni sve organizirali kad sam u subotu došla u Knin potpisati suglasnost za prijevoz do Zagreba i otpusno pismo.

Tako je Branko već u subotu u 21 sat bio na "Svetom Duhu" gdje ima 24-satnu skrb. U slučaju da ga se nije mogao voziti u kolima hitne, rekli su da bi nazvali premijera da po njega pošalje helikopter – kaže Slobodnoj Dalmaciji Ivana Cikatić.

Dodaje da su njenog supruga u nedjelju u Zagrebu posjetili Milan Bandić, Stojko Vranković i Dubravko Šimenc. U ponedjeljak će ga posjetiti Dragan Primorac.

Hrvatskom tigru u nedjelju su rađene prve (ponovljene) pretrage.

- Rečeno mi je da će imati svu njegu, te da će tamo za njega napraviti što god je potrebno da ga izliječe od bakterije i da mu zaliječe dekubitus. Rekli su da će to dugo trajati, ali da neće odustati od njega. Sada nema temperaturu i svjestan je svega. U boljem je stanju nego što je bio – kazala nam je Ivana Cikatić koja se svima zahvaljuje odazivu i na pokretanju cijele akcije.

- Obitelj je sretna što se to diglo na veliki nivo. U suprotnom bi Branko još ležao na produženom bolničkom liječenju u Kninu. To je bilo mučenje – zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 07:59