SDP-ov STRATEG

BRANKO GRČIĆ O IZBORNOM PROGRAMU HDZ-a 'Obećavaju povišice za one s plaćama većima od 18.000 kn i nešto što nijednoj vladi u svijetu nije uspjelo'

Branko Grčić
 Dragan Matić / CROPIX

SDP-ov Branko Grčić za Dnevnik Nove TV komentirao je izborni program HDZ-a te kazao kako "nema granice za HDZ-ova obećanja".

- Milijarde lete u nebo. To je prvi dojam. 5, 10, 30 milijardi kuna - kazao je Grčić te istaknuo kako su plaće rasle posljednjih nekoliko godina uslijed nešto bolje gospodarske situacije.

- I oporavka koji je počeo s našom vladom još 2015. Prema tome, jedino poreznim rasterećenjem je moguće dizati plaće s aspekta politike - kazao je Grčić te dodao kako je SDP-ova vlada bila fokusirana na dizanje manjih plaća, ljudima čije plaće nisu dovoljne za život.

Kazao je da je SDP zato predložio podizanje osobnog neoporezivog dobitka s 4000 na 5000 kuna.

- Očito HDZ nastavlja svoju politiku, a to je da radi na rasterećenju većih plaća. Zadnja mjera rasterećenja povećala je samo plaće koje su iznad 18.000 kuna neto. Smanjenje ove najveće stope s 36 na 30 posto, to ide u tom smjeru - kazao je.

Što se tiče obećanja da bi u drugom mandatu otvorili 100.000 novih radnih mjesta, Grčić smatra da bi time riješili nezaposlenost u Hrvatskoj, a to je nemoguće.

- Prije koronakrize je na zavodu bilo oko 130.000 nezaposlenih, takva bi brojka eliminirala nezaposlenost u Hrvatskoj.

Neka birači procijene bi li neka nova HDZ-ova Vlada ovim obećanjem eliminirala nezaposlenost u Hrvatskoj. To nije ni jednoj Vladi nigdje pošlo za rukom, pa neće ni njima - kazao je Grčić za Dnevnik Nove TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:21