POBIJEDIO 3 KANDIDATKINJE

Branko Kolarić novi je ravnatelj Andrije Štampara: ‘Ovo je velika čast i odgovornost‘

Kolarić je član Vladinog stručnog savjeta za koronu, a redoviti je profesor epidemiologije na Medicinskom Fakultetu u Rijeci

Branko Kolarić

 Marko Todorov/Cropix

Šef Službe za javnozdravstvenu gerontologiju, prof.dr. Branko Kolarić novi je ravnatelj zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar. Uz Kolarića kandidatkinje su bile farmakologinja Sonja Ermakora, dosadašnja v.d. ravnatelja Sandra Šikić i epidemiologinja HV-a Davorka Perić.

"Sretan sam, to je velika čast i odgovornost jer je NZJZ "Dr.Andrija Štampar" nositelj brojnih aktivnosti kojima se može značajno unaprijediti zdravlje građana Zagreba. Pred nama je puno posla, uz izazove pandemije i izbjegličke krize trebamo osigurati i učinkovitije sprečavanje kroničnih masovnih bolesti i raditi na podizanju svih komponenti zdravlja građana od fizičkog do mentalnog i socijalnog", rekao nam je prof.dr. Kolarić neposredno nakon izbora.

Valja podsjetiti da je Kolarić i član Vladinog stručnog savjeta za koronu, a redoviti je profesor epidemiologije na Medicinskom Fakultetu u Rijeci. Čitav radni vijek radi u javnom zdravstvu, pa kako sam kaže, vjeruje da može dodatno poboljšati ovaj dio zdravstvenog sustava. Drži da je prevencija vrlo bitna, a to znači približiti se građanima na isti način kako je to činio do sad nenadmašni Andrija Štampar davnih godina. Najavljuje mobilni tim za mentalno zdravlje koji će obilaziti zagrebačke kvartove, a dodatni će posao biti zdravlje izbjeglica iz Ukrajine.

S obzirom na to da je Kolarić i potpredsjednik zagrebačkog SDP-a, to znači da bi u provedbi planova za Zavod mogao u startu imati bolju poziciju jer ne treba zaboraviti da u Hrvatskoj bez političke podrške nema 'benzina'. Naime, premda je SDP junior partner platforme Možemo nedvojbeno je da događanja poteklih tjedana na zagrebačkoj političkoj sceni govore da ta stranka ne namjerava 'statirati' i biti tek podrška kod glasovanja u Gradskoj skupštini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 20:06