PREDSJEDNIK KOHOM-A

Bressan: ‘Ne možemo se svi procijepiti istom brzinom. Treba napraviti raspored‘

Kazao je kako su upozorili da nije isto ako jedan liječnik obiteljske medicine ima 300 pacijenata starijih od 65, dok drugi ima 700
 N1

Leonardo Bressan, predsjednik KoHOM-a Primorsko-goranske županije, u Dnevniku N1 rekao je kako su sva cjepiva koja se koriste dobra i provjerena, no kako se organizacija cijepljenja trebala provesti drugačijim redoslijedom.

On je bio prvi koji se cijepio među alergičarima.

- Doživio sam raniji anafilaktički šok zbog intravenske, odnosno intramuskularne primjene antibiotika, kontrastnih sredstava. S alergijom je naša procjena da bi bilo da bi 5-7 pacijenata po ordinaciji bilo s tim najtežim posljedicama, oni su ipak hendikepirani – postoji ta opasnost, i oni će se cijepiti u bolnici - kazao je Bressan.

Kazao je kako su oni na ranijim sastancima upozorili da nije isto ako jedan liječnik obiteljske medicine ima 300 starijih od 65, dok netko drugi ima 700 takvih pacijenata.

- Ne možemo svi procijepiti istom brzinom. Treba napraviti raspored, ja koji imam 300 starijih pacijenata moram dobiti upola manje od nje i cijepimo istom brzinom - kazao je.

Bressan je kazao i da nema dilema oko cjepiva AstraZenece te da su za njega sva cjepiva ista.

- Imam potpuno povjerenje u naše epidemiologe u Rijeci, nisam ni pitao kojim će me cjepivom cijepiti. Samo cijepljenje je obavljeno u dnevnoj bolnici na Sušaku - kazao je Bressan.

Dodao je kako je jasno da će cijepljenje postati političko pitanje te kazao da je činjenica da se loše upravlja kriznom situacijom.

- Rekao sam u studenom kako bi se trebalo pristupiti u cijepljenju – prvo krenuti od radno-aktivnog stanovništva, koje se najviše druži, kreće i širi kapljice i na poslu i kod kuće, medicinare, srednjoškolce i studente. Time bi pokrili sva poduzeća i zdravstvene djelatnike. No sada je nešto preko pola zdravstvenih djelatnika zaštićeno. U trećem valu imat ćemo ogroman teret, a privreda već ne funkcionira, jer ljudi moraju ići na bolovanja, opteretit ćemo zdravstveni sustav i blagajnu HZZO-a - kazao je Bressan za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. prosinac 2023 12:01