KRAJ SEZONE

British Airways od kraja listopada ukida sve linije prema Hrvatskoj, nakon toga će promatovati samo jedna

Iako su mislili ostaviti liniju između Heathrowa i Dubrovnika i po zimi, to se ipak neće dogoditi zbog niske potražnje
 Tonci Plazibat/Cropix

British Airways na početku listopada imat će ukupno četiri aktivne linije prema Hrvatskoj, no broj tjednih letova iz tjedna u tjedan postepeno će se smanjivati, piše Croatian Aviation.

British Airways završio je s prometovanjem na liniji London City - Split - London City još 17. rujna, a ova je linija prometovala od početka kolovoza. Kompanija nastavlja prometovati na liniji između Zračne luke Heathrow i Split sve do kraja listopada. Do 4. listopada linije će biti u prometu šest puta tjedno, svakog dana osim nedjeljom, a od 4. listopada British Airways smanjuje broj tjednih letova te će prema Splitu prometovati tri puta tjedno, svakog ponedjeljka, petka i subote.

Od 30. listopada British Airways više neće prometovati na ovoj liniji te će se u Split vratiti sljedećeg proljeća. Do zadnjeg dana listopada ove godine (31.10.) British Airways planira prometovati između Heathrowa i Dubrovnika čak 11 puta tjedno! Dva dnevna leta dostupna su utorkom, srijedom, četvrtkom i nedjeljom, te po jedan let ponedjeljkom, petkom i subotom. Iako je kompanija razmatrala mogućnost prometovanja na liniji između Heathrowa i Dubrovnika i u zimskom redu letenja, to se ipak neće dogoditi zbog niske potražnje u zimskim mjesecima.

Pulska zračna luka dočekala je prvi let British Airwaysa početkom kolovoza. Kompanija od tada prometuje dva puta tjedno između Londona i Pule (svakog utorka i subote), a na ovoj će liniji British Airways obaviti posljednji let ove sezone na samom početku listopada, u subotu, 2. listopada.

Povratak ovog britanskog avioprijevoznika u Pulu očekuje se sljedeće ljetne sezone, a kompanija razmatra i povećanje broja tjednih operacija na ovoj liniji.

Linija između Londona i Zagreba British Airwaysa u listopadu će također imati operativne promjene. Početkom listopada kompanija će na ovoj liniji prometovati šest puta tjedno, svakog dana osim utorka, a već od 11. listopada dolazi do smanjenja tjednih operacija.

Naime, u tjednu od 11. do 17. listopada British Airways će između Londona i Zagreba prometovati 5 puta tjedno, svakog dana osim utorkom i petkom, a od 18. do 31. listopada svega četiri puta tjedno - ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom.

S postojećih šest, British Airways smanjuje broj tjednih rotacija prema Zagrebu na ukupno četiri, a isti broj letova trenutno je dostupan i za studeni (ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i nedjeljom).

Na svim linijama u listopadu će iz Londona prema Hrvatskoj prometovati zrakoplovi iz A320 obitelji.

U odnosu na prošlogodišnji zimski red letenja, British Airways zadržava linije prema zagrebačkoj zračnoj luci, no ostavljaju mogućnost otkazivanja pojedinih letova za razdoblje nakon 15. listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 07:51