ZORAN MILANOVIĆ

‘Britke intervjue Bago je vodio neusporedivo s bilo kim, a kod njega je posebno imponirala jedna stvar‘

Novinarstvo je radio pošteno i nepotkupljivo, prema svakom sugovorniku pristupao jednakom mjerom, napisao je Milanović

Zoran Milanović i Mislav Bago

 Nova Tv/

Politička scena šokirana je preranim odlaskom novinara i urednika Nove TV Mislava Bage. U svojim intervjuima nije štedio nikoga, a danas su se i oni koji su se znojili pred njegovim mikrofonom opraštali od njega i izražavali sućut obitelji, prijateljima i kolegama.

Od Bage se oprostio cijeli državni vrh, sadašnji i bivši političari, svi oni koji su s njime surađivali sve ove godine.

Premijer Andrej Plenković u uvodnom dijelu sjednice Vlade izrazio je sućut obitelji i kolegama Mislava Bage te istaknuo kako je Bago ostavio pečat u hrvatskom političkom novinarstvu.

- S tugom smo primili vijest da je umro. Ovo je prerani odlazak čovjeka koji je dugi niz godina pratio, osobito rad Vlade, Sabora, izborne procese. Bio je s nama praktički stalno u kontaktu i zaista nam je iskreno žao. Ostavio je pečat u hrvatskom političkom novinarstvu, i veliki trag - rekao je premijer. Dodao je kako je s Bagom bio užitak raditi.

- Bio je tvrd, težak nekad sugovornik, ali nastojao je izvući od svih svojih sugovornika upravo ono što je bitno za građane i po tome ćemo ga pamtiti. Jako nam je žao, i osobno mi je žao što Mislava više nema s nama - rekao je Plenković.

Predsjednik Republike Zoran Milanović putem Facebooka je uputio izraze sućuti.

- Neizmjerno sam tužan zbog smrti Mislava Bage. Sretali smo se i razgovarali godinama, uvijek samo zbog posla koji nas je vezao, ali nakon tih razgovora rastajali se gotovo pa kao dugogodišnji prijatelji. Dok je radio svoj novinarski posao, te britke intervjue koje je vodio naprosto neusporedivo s bilo kim, posebno je imponirala njegova profesionalna distanca. Novinarstvo je radio pošteno i nepotkupljivo, prema svakom sugovorniku pristupao jednakom mjerom – već dovoljno da njegov odlazak bude tragedija za hrvatsko novinarstvo. Ali bio je Bago i puno više od toga i zato će nedostajati svojim kolegama i prijateljima. Obitelji Mislava Bage, kao i svima koji su s njim radili izražavam svoju sućut – poručio je Milanović.

Brzojav sućuti uputio je i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, istaknuvši kako je bio jedan od najboljih i najpoznatijih hrvatskih televizijskih novinara, voditelja i urednika.

- Gospodin Bago bio je vrstan poznavatelj rada Hrvatskoga sabora i Vlade. Pamtim ga još od njegovih novinarskih početaka, a u našim brojnim intervjuima uvijek je pokazivao visoku razinu stručnosti, objektivnosti i ustrajnosti zbog čega je bio zanimljiv sugovornik. Mislav Bago nikad nije ostavljao javnost bez odgovora. Zato će nam svima nedostajati, a najviše svojim najmilijima kojima još jednom izražavam iskrenu sućut - istaknuo je Jandroković, dodavši kako je dugogodišnjom karijerom ostavio neizbrisiv trag na hrvatskoj medijskoj sceni.

- Novinarstvo mu nije bilo samo posao već životni poziv kojem je pristupao profesionalno, odgovorno i strastveno. Kao cijenjeni politički komentator i izvjestitelj imao je veliku ulogu u informiranju javnosti i ukazivanju na društvene probleme - napisao je Jandroković i dodao kako su to prepoznali gledatelji koji su mu vjerovali i rado ga gledali te struka od koje je dobio mnogobrojna priznanja i bio višestruko nagrađivan.

Iznenadnom smrću Mislava Bage potresen je i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

- Potresen sam smrću Mislava Bage, jednog od naših najboljih novinara. Poznavao sam ga niz godina i s njim dobro surađivao. Izražavam iskrenu sućut obitelji, prijateljima i redakciji Nove TV. Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za hrvatsko novinarstvo – poručio je Tomašević.

Od Bage se oprostila i bivša predsjednika Kolinda Grabar-Kitarović.

- S velikom sam tugom primila vijest o iznenadnoj smrti Mislava Bage. Mislava pamtim prije svega kao velikog čovjeka koji je pomagao i u najtežim trenucima. Kao novinar bio je neumoran, uvijek pun ideja, počesto izvan okvira konvencionalnog novinarstva, što ga je činilo jedinstvenim. Ostavio je neizbrisiv trag u hrvatskom novinarstvu. Počivaj u miru, dragi Mislave! Nedostajat ćeš nam svima! - napisala je.

Od Mislava su se oprostili i brojni drugi političari iz svih stranaka, ministri, lokalni čelnici, predsjednici stranaka, saborski zastupnici, bivši i sadašnji. Izraze sućuti poslali su iz HDZ-a, SDP-a, Možemo!, Mosta, HSS-a, Socijaldemokrata, HNS-a, Glasa, Centra, IDS-a...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:43