AFERA SMS

BRKIĆ NA ČELU DANAŠNJE SJEDNICE ODBORA ZA NACIONALNU SIGURNOST Na dnevnom redu je Zakon o privatnoj zaštiti: 'Pa ovo je horor!'

 
 Twitter @adasvoja

Danas zasjeda saborski Odbor za nacionalnu sigurnost, na čijem je dnevnom redu Izvješće Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost o Prijedlogu zakona o privatnoj zaštiti.

Zanimljivo je da se na čelu današnje sjednice tog odbora našao upravo potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, čije se ime povezuje s brojnim aferama prisluškivanja.

'Zasjeda Odbor nacionalne sigurnosti a na prijestolju je sam BRKIĆ. Pa ovo je horor!', napisala je jedna korisnica Twittera.

Posljednja je informacija ta da je kum Milijana Brkića naredio optuženiku iz afere SMS Franji Vargi da elektronski nadzire ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića. MUP je u utorak izvijestio da je policija o svim saznanjima izvijestila državno odvjetništvo te da se kriminalističko istraživanje ovog slučaja nastavlja.

Nacional je tada objavio kako je otkrio tko su, uz bivšu Brkićevu suprugu, još dvije od ukupno četiri osobe za čije su špijuniranje, odnosno presretanje mobilne komunikacije navodno osumnjičeni Milijan Brkić, njegov brat Jozo Brkić, kum Blaž Curić te bivši MUP-ov informatičar Franjo Varga.

Brkić je do sada odbacivao sve optužbe nakon što ga je policija ispitala u svojstvu osumnjičenika te kazneno prijavila zbog kaznenih djela protiv računalnih sustava, programa i podataka na štetu više osoba, odnosno da je presretao poštu svoje bivše supruge, koristeći usluge bivšeg MUP-ovog informatičara Varge optuženoga u "aferi SMS", također kazneno prijavljenog u ovom slučaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:53