NAJMOĆNIJI HDZ-ovac

BRKIĆ O MILIJUNSKOM DUGU 'Vratit ćemo ga čim se stvore uvjeti, ispričat ćemo se čovjeku...'

 Bozidar Vukicevic / HANZA MEDIA

Pavao Vujnovac, hrvatski poduzetnik koji se bavi plinskim biznisom, zatražio je od HDZ-a da mu vrati 4,2 milijuna kuna. Taj iznos Vujnovac je, kako je izvijestio Nacional, posudio HDZ-u na izravnu zamolbu Milijana Brkića, tadašnjeg glavnog tajnika HDZ-a, danas zamjenika predsjednika stranke. Iz HDZ-a su na tu zamolbu oštro odgovorili kako je riječ o medijskim podmetanjima i kako je kratkoročna pozajmica od tvrtke Prvo plinarsko društvo - Trading d.o.o. Vukovar posve zakonita.

A što na sve kaže Milijan Brkić? Trenutačno prvi čovjek HDZ-a u Dnevniku Nove TV objasnio je o čemu se radi:

- Ne mogu se načuditi dozi zločestoće u politici. Ovaj podatak o dugu je točan, ali sve je bilo transparentno, što je na kraju i pokazalo izvješće Državne revizije. Čak je i GONG dao stav da je sve u redu... Sva dokumentacija je dostavljena Predsjedništvu stranke, a s tim je bio upoznat i gospodin Karamarko - rekao je Brkić koji ne spori da stranka duguje Vujnovcu.

- Sve je u redu, dug je prisutan, a mi ćemo ga vratiti čim se stvore uvjeti. Ispričat ćemo se čovjeku, ali moram naglasiti da ide i kamata koja je poprilično izdašna.

Brkić nije želio nagađati odakle se pojavila ta priča o dugu.

- Kad nemate tema koje su bitne za građane, onda se bave lažima i konstrukcijama. HDZ se neće upecati u te zamke, mi ćemo se baviti izvlačenjem države iz krize.

DORH?

- Nimalo ne strahujem od njih!

Brkić se nakon toga okrenuo sljedećim izborima i slaganju taktike za rujan. Prije svega, dogovorima s partnerima iz dosadašnje koalicije.

- Krenuli smo s pregovorima. Želim naglasiti da smo otvoreni za suradnju, ali morali smo partnere iz Domoljubne koalicije zamoliti za strpljenje da prođu naši izbori u stranci. Nama se ne žuri, ako ništa drugo mi smo i samostalno spremni izaći na izbore. Sami ili s partnerima, budite sigurni da ćemo pobjediti - rekao je Brkić i spomenuo planove stranke.

- Važan je program! To će biti svojevrsni 'refresh' prethodnog našeg programa. Sve će to uskoro prezentirati kolegica Ivana Maletić.

Financije?

- Ne brinite, bit će to skromna kampanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 05:40