NEĆE POKRENUTI POSTUPAK

BRKIĆ ZADOVOLJAN ODLUKOM POVJERENSTVA ZA ODLUČIVANJE O SUKOBU INTERESA 'Sada bez problema mogu nositi sat!'

 Vlado Kos / Cropix

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić (HDZ) u petak je izrazio zadovoljstvo odlukom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koje protiv njega nije pokrenulo postupak zbog vrijednih satova koje je u nekoliko navrata nosio u javnosti.

"Povjerenstvo radi svoj posao, na njegov zahtjev dostavio sam sve podatke koje su tražili, donijeli su odluku koju poštujem, pozdravljam, ništa drugo nisam ni očekivao", rekao je Brkić novinarima u Saboru nakon što je Povjerenstvo zaključilo da neće pokrenuti postupak protiv Brkića jer je riječ o satovima njegova brata. Našalio se kako sada "bez problema može nositi sat".

Upitan za slučaj Dubravke Šuice, kandidatkinje za potpredsjednicu Europske komisije koju je prozvao Gong da objasni kako je stekla imovinu navodno veću od pet milijuna eura, Brkić je rekao kako nije od onih koji presuđuju prije suda.

"Nemam podataka o konkretnom slučaju, pa vam ne mogu to komentirati", kazao je.

"Naravno da vjerujem", uzvratio je na pitanje vjeruje li stranačkoj kolegici.

Komentirajući tužbu koju je bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić pokrenuo protiv Hrvatske na Europskom sudu za ljudska prava rekao je kako to samo govori o njemu i njegovu odnosu prema Hrvatskoj.

"Tužiti svoju zemlju, svoju državu, na kraju bio je njen predsjednik, samo govori o njemu i njegovu odnosu prema Hrvatskoj", kaže Brkić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 13:49