MINISTRICA TURIZMA

Brnjac na Danima piva u Karlovcu: Najave bukinga za rujan i listopad su izuzetno dobre

Brnjac se tijekom obilaska Dana piva uključila u radionicu kuhanja piva, pohvalivši usput organizatore
Nikolina Brnjac
 Milivoj Mijosek/Cropix

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac rekla je u ponedjeljak u Karlovcu na 34. Danim piva da je ukupni turistički promet u ovoj godini do jučer premašio 60 posto ostvarenog u rekordnoj 2019. godine te da su “izuzetno dobre najave bukinga za rujan i za listopad”.

Ministrica Brnjac je tijekom obilaska Dana piva izrazila uvjerenje i da će rezultati za cijelu godinu, kao i za iznos fiskaliziranih računa, biti "puno bolji".

Kazala je i da će Ministarstvo i Vlada putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) raditi na podizanju kvalitete ponude u kontinentalnom turizmu, i to i u kampovima i hotelima te u drugim smještajnim kapacitetima. Projektu “Doživi domaće-istraži ruralno”, započetom prošle godine, cilj je produžiti turističku sezonu, a da bi se to postiglo iskoristit će se sredstva NPOO-a za turističku infrastrukturu, javnu i privatnu, te slijede sastanci sa svim županijama za pripremu projekata za privlačenje bespovratnih sredstava.

Brnjac se tijekom obilaska Dana piva uključila u radionicu kuhanja piva, pohvalivši organizatore, jer je u Karlovcu ovih dana sve živnulo.

Nakon radionice sastala se s karlovačkom županicom Martinom Furdek Hajdin te gradonačelnicima i načelnicima općina kako bi dogovorili kako obogatiti turističku ponudu. Iznijela je pritom podatak da je u Karlovačkoj županiji među kontinentalnim županijama ostvareno najviše noćenja, oko 300.000 tisuća u dosadašnjem dijelu ove godine.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić izjavio je da se Dani piva odvijaju u manjem obimu, da je u tri dana manifestaciju prošlo oko 20.000 posjetitelja te da je cilj da ova manifestacija promovira sve druge karlovačke atrakcije i znamenitosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2022 07:23