USPJEŠNA AKCIJA

BRODICOM PO GUSTOJ MAGLI NA MORU Hitnim transportom s Ugljana u Zadar prevezena trudnica u visokoj trudnoći

 Jure Miskovic / CROPIX

Službenici Lučke kapetanije Zadar noćas su po izrazito gustoj magli na moru uspješno i u vrlo kratkom vremenu uspješno obavili hitan medicinski transport (MEDICO) pacijentice sa otoka Ugljana u Zadar, priopćilo je u utorak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Akcija hitnog medicinskog transporta poduzeta je u koordinaciji Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka), čiji službenici u jedan sat u noći zaprimili poziv dežurne liječnice iz mjesta Preko na otoku Ugljanu o potrebi organiziranja hitnog medicinskog transporta pacijentice M.K. (rođena 1998. godine) u visokom stupnju trudnoće, državljanke Republike Hrvatske.

Obavijest o zahtjevu MRCC Rijeka proslijedio je u Lučku kapetaniju Zadar čiji službenici su, unatoč izrazito gustoj magli na moru, u 01.20 sati isplovili iz Luke Gaženica prema mjestu Preko spasilačkom brodicom, na koju su prethodno organizirali ukrcaj liječničke pratnje.

Pacijentica je ukrcana na spasilačku brodicu u 01.45 sati, nakon čega je uz liječničku pratnju prevezena u Gaženicu. Nakon što je brodica pristala u luci u 02.10 sati, pacijenticu su preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar, čime je ova akcije uspješno okončana, navodi Ministarstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2023 14:20