DAVOR BOŽINOVIĆ

‘Brojke rastu u cijeloj Hrvatskoj. Nadamo se da nas od rasta brojki najesen neće zaboljeti glava‘

‘Mislim da smo s mjerama pogodili, one nisu tvrde i represivne, jedna smo od liberalnijih država u Europi s mjerama‘, rekao je ministar
Davor Božinović
 Ronald Gorsic/Cropix

Ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Davor Božinović u petak je boravio u Splitu, gdje je kratko prokomentirao turističku sezonu i situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj, javlja N1 televizija.

Na pitanje kako kontrolirati nenošenje maski na aerodromima i sličnim mjestima, Davor Božinović je rekao: “Vlasnici, organizatori, uprava aerodroma i slično trebali bi voditi računa o mjerama jer uspijevamo i bolje nego što su se mnogi nadali. Mislim da smo s mjerama pogodili, one nisu tvrde i represivne, jedna smo od liberalnijih država u Europi s mjerama, ali tih malih mjera se treba držati.”

“U ovom trenutku ne razmišljamo o pooštravanju, stvarno mislimo da su mjere dobre”, dodao je za N1.

Na pitanje koliko ćemo još ostati u narančastoj zoni, rekao je: “Činjenica je da brojke rastu u cijeloj Hrvatskoj. Trend se ne može okrenuti preko noći, vjerojatno ćemo još neko vrijeme rasti i nadamo se da taj rast neće biti takav da nas najesen od toga zaboli glava.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. veljača 2024 08:14