DOSTA JE VIŠE!

Bruno Bilandžić: Zatvorit ću hrvatsku cestu smrti, tu su mi poginuli cura, njena sestra, djed i najbolji prijatelj!

‘Dat ću im još malo vremena, a nakon toga ću zatvoriti cestu i preuzimam moralnu, prekršajnu, kaznenu i financijsku odgovornost!‘

Bruno Bilandžić

 Tom Dubravec/Cropix

- Zatvorit ću cestu, staviti prepreke i tako još jednom upozoriti kako je ovo cesta smrti kroz Dicmo! Sve što sam poduzimao da se popravi taj dio prometnice, gdje ginu ljudi iz dana u dan, nije bilo dovoljno, njima je uvijek trebao neki novi, dodatni - papir!Još jedan dokument, još jedan spis, samo izmišljaju, a niti kameru za mjerenje brzine nisu stavili na tu dionicu. Užas jedan! I, vjerujte mi, ja ću tu cestu zatvoriti - ljut, ogorčen, razočaran u sve institucije koje bi se trebale brinuti o sigurnosti na cestama, zbori za Slobodnu Dalmaciju Bruno Bilandžić, nakon nove nesreće na “cesti smrti” gdje je u utorak u prometnoj nesreći ozlijeđeno čak sedam osoba u dobi od 21 do 33 godina.

Sudarila su se tri automobila, a u Klinički bolnički centar u Splitu primljeno je čak sedam ozlijeđenih osoba: - Zaprimili smo sedam pacijenata, svi s lakšim tjelesnim ozljedama u vidu ogrebotina i udaraca. Pacijenti (29 godina, 26, 22 i 21 godinu) obrađeni su i otpušteni kućama. Još je u tijeku obrada preostalih pacijenata (30 godina, 28 i 33 godine), ali prema prvim informacijama i oni će biti otpušteni - kazali su jutros u splitskom KBC-u.

Bruno Bilandžić je na prometnici kroz Dicmo, u niti 300 metara ceste, u prometnim nesrećama ostao bez četvero najbližih: - Na toj dionici mi je poginuo djed, najbolji prijatelj, te moja djevojka Petra i njena sestra. I kada sam tražio da se nešto napravi, popravi, stave uspornici, kontrolira brzina od strane policijskih djelatnika - ništa! Osobno sam ponudio i sufinanciranje za postavljanje kamere još lani 12. lipnja, no konstantno dobivam samo iste odgovore kako im treba još malo vremena! - priča nam 27-godišnjak, koji najavljuje:

- Dat ću im još malo vremena, a nakon toga ću zatvoriti cestu i preuzimam moralnu, prekršajnu, kaznenu i financijsku odgovornost! Činjenica je jedna - Hrvatske ceste ne rade svoj posao, cesta se ne održava u zakonskim i potrebnim vremenskim intervalima. No za ovaj posljednji slučaj, gdje je bilo sedam ozlijeđenih, ne mogu reći kako je krivo neodržavanje ceste. No, u mom slučaju, u pogibiji mojih najdražih, krive su Hrvatske ceste i neodgovorni vozači zbog obijesne vožnje tom dionicom! - poručio je Bruno Bilandžić za Slobodnu.

image

Cesta u Prisoju na ulazu u Dicmo gdje su lani u prometnoj nesreći poginuli 18-godišnja Maja Zorica te dvije sestre

Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:59