MONSTRUM IZ AUSTRALIJE

BRUTALNI UBOJICA I SILOVATELJ BIT ĆE IZRUČEN HRVATSKOJ Njemicu (22) živu bacio u rudarsko okno

 Getty Images

Miho Kristijan Alavija, odgovoran za jedno od najstrašnijih ubojstava u Južnoj Australiji, bit će izručen Hrvatskoj do kraja mjeseca, pišu australski mediji. Osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu, s mogućnošću uvjetnog otpuštanja nakon 20 godina, jer je silovao njemačku turistkinju Anne Neumann te njezino tijelo bacio u rudarsko okno u gradiću Coober Pedy 1993. godine.

Imigracijski ured obavijestio ga je 9. rujna da mu je istekla viza te da će ga deportirati u Hrvatsku kada bude uvjetno pušten iz zatvora. Dan ranije istekla mu je uvjetna kazna. Alavija će uskoro biti saslušan i ukoliko mu bude odobreno puštanje na slobodu, Miho Kristijan Alavija bit će odmah deportiran.

Alavija se navodno ne protivi izručenju Hrvatskoj. Nekoliko puta je pokušao ishoditi da mu se omogući izdržavanje kazne u Hrvatskoj.

Nestanak 22-godišnje Njemice Anne Neumann pokrenuo je jednu od najvećih istraga u povijesti Južne Australije. Policija je sumnjala da ima posla sa serijskim ubojicom koji napada žene u Coober Pedyju. Devetnaest mjeseci ranije policija je tražila nestalu Talijanku Annu Rosu Livu. Lokalna mještanka Karen Williams nestala je tri godine ranije. Istraga je utvrdila kako Alavija ipak nije povezan s nestankom drugih dviju djevojaka.

Detektiv koji je uhitio Alaviju smatra da je uvjetna kazna za Alaviju ipak blaga.

- Bilo je to jedno od najbrutalnijih ubojstava koje sam istraživao. Djevojka je bila živa kada ju je bacio u rudarsko okno, a Alavija je lagao cijelo vrijeme istrage i suđenja. Mislim da je zaslužio više od 20 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:29