NAD HRVATSKIM NEBOM

BRZA AKCIJA Hrvatski MiG-ovi prepratili Boeing 747 na putu za Izrael zbog dojave o bombi!

 Tom Dubravec / HANZA MEDIA

Dva dežurna aviona MIG-a 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva prepratili su jutros oko devet sati putnički zrakoplov izraelske kompanije El Al na letu iz New Yorka prema Tel Avivu nakon što su piloti zaprimili dojavu o bombi, potvrđeno nam je u Ministarstvu obrane.

Boeing 747-400 poletio je iz zračne luke J.F.K. prema Izraelu. Nakon anonimne dojave da je u avionu bomba američke vlasti su alarmirale švicarske vlasti s obzirom da se tada avion nalazio blizu francusko–švicarske granice. Tada su podignuta dva švicarska F-18 nakon što je ušao u njihov zračni prostor.

Ruta zrakoplova na kojem se navodno nalazila bomba
flightradar24.com

Očito je procijenjeno da poruka o bombi nije ozbiljna te da avion nije potrebno hitno spustiti na zemlju. Izraelski avion oko 9 sati 'preuzeli' su hrvatski borbeni avioni kod Bregane i to na zahtjev NATO zapovjedništva u Španjolskoj. Avion su pratili sve do Slavonskog Broda gdje je izašao iz hrvatskog zračnog prostora.

Zrakoplov je sigurno sletio u zračnu luku Ben Gurion oko 11:47 po hrvatskom vremenu. Više detalja bit će poznato nakon pregleda zrakoplova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:04