OSJEČKA POSLA

Bubalo mu smanjio plaću jer na webu piše da je gradonačelnik - Đapić

Novi osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo u svoj je mandat uletio poput furije. Administrator gradskog weba kažnjen je zbog neažurnog obavljanja svoga posla. 'To je mazohistički pristup i nisam ga kaznio ja, već se kaznio sam'

OSIJEK - Novi osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo u svoj je novi mandat uletio poput furije, a nove mjere i način rada na svojoj koži već je osjetio administrator službenih web stranica Grada. Kažnjen je, naime, sa 10 posto na plaći zbog neažurnog obavljanja svoga posla jer je, primjerice, dva dana nakon promjene na čelu Grada na gradskom webu gradonačelnik još uvijek bio Anto Đapić.

- To je mazohistički pristup i nisam ga kaznio ja, već se kaznio sam. U Gradu neću tolerirati površnost - poručio je Bubalo. Da će po gradskoj upravi, figurativno govoreći, letjeti perje govori i slučaj koji se dogodio prvoga dana kada je Bubalo preuzeo dužnost, a koji se ovih dana prepričava po hodnicima Kuhačeve 9.

Novi je gradonačelnik, naime, zatražio da se prebrusi parket u njegovom uredu, a nakon nekoliko minuta k njemu je stigao jedan gradski službenik s bianco narudžbenicom koju je Bubalo trebao samo potpisati kako bi se potom od, valjda uobičajenog izvođača takvih radova, naručilo brušenje.

- Što je to? Kakva je to narudžbenica? - upitao je Bubalo zbunjenog službenika i kazao mu da izađe iz ureda i ne vraća se bez pet ponuda za brušenje parketa, naravno od različitih tvrtki.

- Puno je posla, a u Gradu se očito radilo svakako, što nije dobro. Zato i imamo minus na žiro-računu i zato ćemo morati raditi rebalans proračuna i smanjiti ga za 50 milijuna kuna. Jutros sam imao sastanak s organizacijskim odborom EPSO-a i tu je situacija katastrofa. Ugovori su potpisani na 14 milijuna kuna, a u proračunu je osigurano šest. EPSO nam je sada gorući problem, vremena je malo, a ne smijemo se osramotiti pred europskom i svjetskom javnosti - kazao je Bubalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:15