RED, RAD I DISCIPLINA

Bubalo zabranio Facebook i Youtube u osječkoj Gradskoj upravi

 Davor Pongračić/CROPIX

OSIJEK – Gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo zabranio je korištenje Facebooka i Youtubea na službenim računalima u zgradi Gradske uprave. Na to se odlučio nakon što je dobio izvještaj prema kojemu su gradski službenici i namještenici u prevelikoj mjeri vrijeme trošili na gledanje materijala s Youtubea te druženje s prijateljima na „fejsu“.

- Ja imam običaj povremeno obići urede i u takvim slučajevima često primijetim da su neki službenici na internetu, a da to nije u službene svrhe. Nisam to želio lomiti preko koljena, nego sam tražio od informatičara da mi dostave podatke o tome tko je, gdje i koliko vremena provodio na internetu u privatne svrhe i kada sam te dobio podatke donio sam uredbu kojom su administratori onemogućili pristup Facebooku i Youtubeu na 256 službenih gradskih računala – rekao je Bubalo.

- U Gradsku upravu se mora uvesti red, rad i disciplina. Oni koji to prihvate imat će posao, a oni koji to ne mogu podnijeti ostat će bez njega. Karikirano govoreći, ako imam dva čovjeka koji dnevno provedu svaki po četiri sata na internetu, onda je to jedno radno mjesto manje i to nam je ušteda u proračunu. No, jasno mi je da i ljudima treba dati vremena i vjerujem da će sve to sjesti na svoje mjesto – zaključio je Bubalo, koji nema svoj profil na „fejsu“.

Podsjetimo, Bubalo je nekoliko dana nakon preuzimanja vlasti u lipnju prošle godine kaznio oduzimanjem 10 posto od plaće administratora gradskih internetskih stranica zbog iznimne neažurnosti. No, s druge strane je određivao stimulacije komunalnim redarima i spremačicama za dobro obavljen posao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:30