NAJAVA VIJEĆNIKA

Budimo grad neće poduprijeti nagodbu Grada Varaždina s tvrtkom T&H Invest

Vijećnik Dražen Čelar rekao je da bi sudski sporovi Grada trebali biti riješeni uz nagodbu

Damir Habijan

 Željko Hajdinjak/Cropix

Budimo grad neće poduprijeti nagodbu Grada Varaždina s T&H Investom ni kupnju nekretnine od Veterinarske stanice Varaždin, rekli su u srijedu, uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća, vijećnici te političke platforme.

Vijećnik Dražen Čelar rekao je da bi sudski sporovi Grada trebali biti riješeni uz nagodbu, no u tim se nagodbama, istaknuo je, trebala naći srednja vrijednost.

"Ono što je nama sporno ovdje je da iz nagodbe koja je predložena vidimo da su pozicije T&H Investa gotovo do kraja zadržane. Grad nije zadržao svoju poziciju, što se može jako dobro vidjeti iz primjene kamatnih stopa na dugove“, rekao je Čelar i dodao da su tako T&H Investove tražbine s kamatama porasle 100 posto, a Grada Varaždina samo za 10 posto.

„Bilo bi po nama korektno da imamo jednu kamatnu stopu i da se i u jednom i drugom slučaju obračunava zatezna zakonska kamata“, rekao je Čelar i istaknuo da Budimo grad tu nagodbu neće poduprijeti.

Vijećnik Hrvoje Petrić je rekao da su netočne izjave gradonačelnika Nevena Bosilja (SDP) da je sudjelovao u izradi nagodbe.

„Ni na koji način nismo sudjelovali u pripremi same nagodbe, ni na koji način nismo imali priliku utjecati na njezin tekst. Predočena nam je takva kakva je ispregovarana“, rekao je.

Hrvoje Petrić je odgovorio i HDZ-ovu vijećniku Damiru Habijanu, koji mu je danas poručio da „skine šape i jezik s HDZ-a“.

„Tako dugo dok će HDZ držati šape na Hrvatskoj i držati našu zemlju taocem, kao što to čini već 30 godina, mi ne namjeravamo maknuti niti šape niti jezik s te zločinačke organizacije“, rekao je Petrić.

Habijan je bio najavio da će tražiti da se s dnevnog reda skine odluka o kupnji nekretnine Veterinarske stanice Varaždin, koju su namjeravali poduprijeti, zbog prozivanja iz platforme Budimo grad.

Petrić smatra da odluka o kupnji nekretnine za četiri milijuna kuna nije dobra za Grad jer zemljište, prema njegovim riječima, vrijedi milijun kuna, a još bi trebalo uložiti dodatna tri milijuna za uklanjanje građevine i čišćenje zemljišta.

„Smatramo da Grad Varaždin ima interes steći u vlasništvo te nekretnine, ali vrijednost tih nekretnina treba biti kvalitetno i stručno procijenjena. Kad to bude, mi ćemo glasati za bez obzira što ih prodaje HDZ-ov predsjednik Županijske skupštine“, zaključio je Petrić.

U GV-u Budimo grad ima četiri vijećnika te je s pet SDP-ovih i dva reformista dio programske vladajuće koalicije koja je sutra na kušnji zbog neslaganja u vezi s nagodbom koju predlaže gradonačelnik Bosilj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:46