MILANOVIĆ U VRGORCU

‘Budite glasni i borite se za svoje interese unutar EU. I potrošite europski novac do zadnjeg eura‘

Milanović je u povodu Dana Grada Vrgorca i blagdana Svetog Petra i Pavla sudjelovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća

Zoran Milanović u Vrgorcu

 Ured predsjednika Republike Hrvatske/Marko Beljan

Predsjednik Republike Zoran Milanović pozvao je u petak Vrgorčanke i Vrgorčane u čijem je gradu boravio na Dan Grada da budu jako ambiciozni, da postavljaju što je moguće više ciljeve te da potroše europski novac do zadnjeg eura jer je to njihov novac.

Milanović je u povodu Dana Grada Vrgorca i blagdana Svetog Petra i Pavla sudjelovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, gdje je rekao da je Europska unija sada naša stvarnost i vjeruje da će u njoj biti naši unuci i njihova djeca ali i da treba biti potpuno realan.

Ustvrdio je da je taj novac slabo iskorišten, a iznosi pet milijardi kuna godišnje, što je pola zagrebačkog godišnjeg proračuna. Pojasnio je da stalno govori o premalom uzimanju novca iz Europskih fondova, ne da bi ljude obezdušio ili im ubio vjeru nego zato da budemo trezveni.

Predsjednik je poručio da u tom velikom, kompliciranom sustavu mali moraju biti glasni, držati se zajedno i boriti za svoje interese, te biti u nekim stvarima i sebični i gledati svoj interes jer mala smo zemlja, država i nacija.

Gradskim vijećnicima poručio je da budu ambiciozni. "Mladi ste ljudi, školovani i okupili ste se oko projekta 'Vaš grad', ne oko ideologije", rekao je.

Danas je vrijeme, naglasio je, da u Europskoj uniji shvatimo da ako ne budemo glasni, ako se ne budemo borili za svoje interese, da će proći pored nas ili će nas čak možda i nagaziti, a da to uopće nije hotimično i naprosto neće čuti da postojimo.

Upozorio je kako Hrvatskoj, kao i većini europskih naroda i nacija nedostaje stanovništva i da nas ima sve manje. "Na nama je i na vama je, da u ovom prostoru koji je Bogom dan, koji je neka vrsta povijesne lutrije koju smo dobili, organiziramo za sebe dobar i siguran život", rekao je predsjednik.

Milanović u svojem govoru osvrnuo se i na govor predsjednika Općinskog vijeća koji je, sa skepsom govorio o borbenim avionima koje kupuje Hrvatska.

Avioni koštaju, kazao je milijardu i tristo milijuna eura što je puno novaca ali na to, istaknuo je, gleda blagonaklono, ne kao vrhovni zapovjednik nego i kao hrvatski građanin, kao otac, kao stanovnik ove zemlje, kao Hrvat.

Predsjednik je nakon svečane sjednice bio na predstavljanju knjige "Stoljeća vrgorskog vina i pršuta", autora Branka Radonića, nakon čega je s gradonačelnikom Milom Hercegom obišao gradski park u kojem se održavaju 5. Dani dalmatinskog pršuta i vina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2023 23:27