ROČIŠTE 20. OŽUJKA

Bujančeva tvrtka u stečaju, upraviteljica: ‘Možda se od jedne osobe može naplatiti 150 tisuća kuna...‘

Tvrtka duguje Poreznoj oko 102.000 kuna, Emporion uslugama nešto više od 48.000 kuna, Fina potražuje 1000 kuna...

Velimir Bujanec

 Vlado Kos/Cropix/

Trgovački sud u Zagrebu je u stečajnom postupku nad Bujica Medijom j.d.o.o, tvrkom voditelja emisije Bujica Velimira Bujanca, za 20. ožujka sazvao skupštinu vjerovnika gdje bi ih se trebalo izvijestiti o tijeku stečaja i stanju stečajne mase.

Sudski zaključak je uslijedio nakon što je stečajna upraviteljica u siječnju ponovila da Bujica Medija ne raspolaže unovčivom imovinom, ali i da je dio od oko 150.000 kuna duga naplativ od osobe kojoj je Bujanec dao pozajmicu.

U tom je izvješću bilo ponovljeno i da su na ročištu lani u srpnju ispitane utvrđene tražbine vjerovnika Bujice Medije koje su svrstane u prvi viši isplatni red u iznosu od gotovo 23.000 kuna i drugi viši isplatni red u iznosu od oko 152.000 kuna.

Kako stečajni dužnik ne raspolaže materijalnom imovinom koja bi bila unovčiva već isključivo financijskom u vidu pozajmice za koju je mogućnost naplate od dužnikovog dužnika upitna, sukladno odluci skupštine vjerovnika, stečajni upravitelj je provjerio ima li dužnikov dužnik u svom vlasništvu nekretnina ili pokretnina, navodilo se u izvješću.

No, provjerom javnih upisnika ustanovljeno je da Bujančev dužnik nije evidentiran kao vlasnik vozila ni kao nositelj prava na nekretninama, ističe se u dopisu stečajne upraviteljice Ivane Brebrić. Stoga se i zaključuje kako je ponovljen poziv, odnosno opomena zasad široj javnosti nepoznatom ‘‘dužnikovom dužniku‘‘ radi dospjelog neplaćenog dugovanja.

Stečaj nad Bujančevom tvrtkom bio je pokrenut lani, a na temelju prijedloga Fine u kojem se ističe da je Bujica media krajem rujna pretprošle godine imala evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu većem od 180.000 kuna.

Prema sudskom rješenju, Bujančeva tvrtka duguje Ministarstvu financija, odnosno Poreznoj upravi gotovo 102.000 kuna, tvrtki Emporion usluge nešto više od 48.000 kuna, a i Financijska agencija (Fina) potražuje 1000 kuna.

Prema podacima iz sudskog registra, Bujica Media j.d.o.o za produkciju i usluge osnovana je u rujnu 2017. s deset kuna temeljnog kapitala, a sjedište tvrtke je u Ulici Blage Zadre u Sesvetama. Kao osnivač, jedini član tvrtke i direktor u sudskom registru naveden je Velimir Bujanec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. ožujak 2023 12:01