INCIDENT NA SKUPU

Bujanec priznao da je zalijevao vodom vozilo Hitne pomoći na Trgu: ‘Provocirali su nas...‘

Bujanec je vozilo Hitne pomoći koje je interveniralo jer je jednoj osobi pozlilo zalijevao vodom
Velimir Bujanec
 RTL/Screenshot

Kamere RTL-a na jučerašnjem 'Festivalu Slobode' snimile su novinara Velimira Bujanca kako vozilo Hitne pomoći zalijeva vodom. Na snimci se vidi se i kako mu je pristupio redar koji mu se obratio i potapšao ga po ramenu.

Uskoro se oglasio na Facebooku oglasio i Bujanec koji je priznao da je zalijevao vodom vozilo Hitne pomoći. Njegov status prenosimo u cijelosti.

- VJETROBRANSKO STAKLO HITNE BILO JE PUNO MUŠICA - Zato sam ga zalio vodom???

RTL televizija upravo javlja da sam sudjelovao u “strašnom incidentu”: vozilo Hitne pomoći zalio sam vodom...

PRIZNAJEM, KRIV SAM! Prvo smo im se svi pristojno maknuli jer smo bili zabrinuti da je nekome zaista pozlilo. A kad ono - nikome nisu pružali prvu pomoć, niti su ikoga pokupili sa sobom...

Urnebesnom sirenom prekinuli su Festival slobode, jednu su curu zamalo pregazili i još su nam se smijuljili, provocirali... Ne sjećam se je li ih netko gađao plastičnim čašama (koje su i inače vrlo opasne), ali pouzdano znam da je vjetrobransko staklo žutog vozila bilo puno mušica - pa sam ga zalio vodom, kako kod povratka kroz okupljenu masu slučajno ne bi nekog pregazili. Ako sam kriv, neka me Capak objesi nasred trga! Po mogućnosti - bez suđenja.

P.S. Kažu da ja nekome pozlilo u Harmici, prolazu koji spaja Jelačić plac i Dolac, odnosno - Ulicu Pod zidom. Ako je tako, zašto Hitna nije iz Bakačeve išla tom (praznom) ulicom, nego kroz tisuće ljudi?! Molim stožeraše da javnosti objasne i je li pozlilo ženskoj osobi, kako su njihovi mediji objavili jučer ili je ipak bilo riječ o muškarcu - kako javljaju danas?! Bez obzira na Istanbulsku konvenciju, mislim da se spol ne može promijeniti u jednome danu.

VIDEO/SCREEN: RTL-ove kamere snimile su sudionike Festivala slobode u trenutku kada se vozilo Hitne pomoći okrenulo nazad, dakle - put im nije prepriječen, kako se sugerira u isječenoj snimci...

Podsjetimo, Hitne pomoći uputila se najkraćim putem prema lokaciji na trgu gdje je bila osoba kojoj je trebalo pružiti pomoć.

U tome je bila onemogućena od strane prosvjednika. Policija je uspjela osobu koja je bila izgubila svijest dovesti do rampe i tu joj je pružena pomoć.

Čovjek kojem je trebala pomoć nije bio sudionik festivala, pa organizatori smatraju da je hitna odmah trebala ići nekim od sporednih puteva i izbjeći prolazak kroz Trg.

- Isto tako imamo informacije da je hitnoj dana informacija da ne ide kroz Trg. Profesionalni vozač je trebao znati kojim putem je trebao proći jer na samom trgu nije bio poziv. Isto tako nije im bio zapriječen put što se vidi i na službenim stanicama festivala - kazala je Alma Demirović (Festival slobode), piše RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:57