DOBRODOŠLICA NA KNEŽIJI

Buketi i pjesme za prve dame: Emine Erdogan i Sanja Musić Milanović posjetile osnovnu školu u Zagrebu

U holu škole učenik i učenica su predstavili neke dijelove tog poligona, a zatim se druženje nastavilo u učionicama

Sanja Musić Milanović i Emine Erdogan posjetile su osnovnu školu Matija Gubec na zagrebačkoj Knežiji i susrele se s ravnateljicom Ljiljanom Klinger

 Željko Puhovski/Cropix

Ravnateljica, dvije vjeroučiteljice, dvije djevojčice u haljinama i dvojica dječaka u košuljama s velikim buketima u rukama. Oni su dočekali dvije prve dame, Emine Erdogan i Sanju Musić Milanović na ulazu u Osnovnu školu Matije Gupca. U školu su stigle u 10:30 sati u štićenoj koloni od 15-ak automobila. Na samom početku dječaci su im pružili bukete i zaželjeli im dobrodošlicu, a Emine ih je srdačno zagrlila i poljubila u glavu.

Emine je uz sebe imala prevoditeljicu tako da je cijeli razgovor tekao na turskom i hrvatskom jeziku. Odmah na ulazu u školsko dvorište nalazi se veliko igralište, a Sanja je naglasila kako ondje djeca vježbaju, svladavajući prepreke na poligonu, s kojim ju je na samom kraju i upoznala.

image

Emine Erdogan, Sanja Music Milanovic i ravnateljica škole Ljiljana Klinger.

Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image


Zeljko Puhovski/Cropix

U holu škole učenik i učenica su predstavili neke dijelove tog poligona, a zatim se druženje nastavilo u učionicama. U prvoj su učionici djeca prikazivala kako se veže kravata, a u drugoj su pjevala pjesmu ‘Tko stvori‘, na hrvatskom i engleskom uz pomoć vjeroučiteljica.

Ravnateljica škole Ljiljana Klinger ističe kako joj je iznimno zadovoljstvo što su dobili čast predstavili život u Hrvatskoj, u Zagrebu na najbolji mogući način – kroz obrazovni sustav koji je spreman na različitosti.

- Jako je važno učiti o drugima i poštivati ih. Tako smo naučili kako naši prijatelji konzumiraju hranu i bilo je vrlo prirodno da uvedemo halal prehranu budući da imamo dosta djece islamske religije. Prije toga smo, kao i druge škole, uveli islamski vjeronauk. Imamo puno učenika iz islamskih zemalja, no njih 12 pohađa vjeronauk kod nas – rekla je ponosno ravnateljica.

image

Emine Erdogan, Sanja Music Milanovic i ravnateljica škole Ljiljana Klinger

Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix

Tijekom cijelog protokola u školi je svirala islamska tradicionalna glazba, a nakon priredbi učenika, prve dame su se uputile na kratki odmor i domjenak u dvorani. Na odlasku su se pozdravile i najavile svoj ponovni susret u 18:00 sati, a Emine je iz automobila srdačno mahnula novinarima.

image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:47