VATRENA STIHIJA

Buknuo veliki požar u Istri: Vjetar okrenuo smjer, vatra zahvatila i hrvatski dio Ćićarije

U gašenju požara sudjeluje 20 vatrogasaca JVP Buzet, DVD-a Buzet i DVD-a Ćićarija iz Lanišća sa sedam vatrogasnih vozila

Ilustracija

 Bozidar Vukicevic/Cropix/Cropix

Iznad Rakitovca, sela na slovenskom dijelu Ćićarije danas oko 17.30 sati izbio je požar u čije su se gašenje uz vatrogasce Vatrogasne brigade Kopar i Dobrovoljnih vatrogasnih društava, među njima i DVD-a Rakitovec, uključili i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Buzet, piše Glas Istre.

Zapovjednik JVP-a Buzet, Denis Prodan, dojavu da je izbio požar na slovenskoj strani istarskog krasa, dobio je s broja 112 u 18.05 sati. U međuvremenu vjetar je promijenio smjer te se požar proširio i na hrvatsku stranu.

U gašenju požara sudjeluje 20 vatrogasaca JVP Buzet, DVD-a Buzet i DVD-a Ćićarija iz Lanišća sa sedam vatrogasnih vozila, odnosno sve raspoložive snage Područne vatrogasne zajednice Buzet.

U slučaju potrebe angažirat će se i vatrogasci ostalih istarskih postrojbi. Gori trava i nisko raslinje no na sreću nema opasnosti za naselja jer je požar daleko od naseljenih kuća, piše Glas Istre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 22:32