SVE PO STAROM

Bulj i Petrina ignoriraju covid-potvrde: ‘Nećemo dijeliti ljude niti im ograničavati ljudska prava‘

‘Svima ćemo izaći u susret pod jednakim uvjetima‘, kažu iz Grada Sinja

Stipe Petrina i Miro Bulj

 Cropix

Općina Primošten odlučila je zasad ignorirati najnovije epidemiološke mjere koje uključuju covid potvrde za sve djelatnike u javnim i državnim službama, a koje startaju u utorak, 16. studenoga. Po tom pitanju poslali su i priopćenje u kojemu su se požalili na manjak uputa od strane Ministarstva uprave i pravosuđa, piše Šibenski.hr.

- Općina Primošten ovim putem obavještava javnost i sve korisnike njezinih usluga, kao i korisnike usluga trgovačkih društava - komunalnih poduzeća u vlasništvu Općine Primošten i ustanova - da do dana pisanja ovoga priopćenja nije zaprimila nikakvu detaljnu uputu od strane Ministarstva uprave i pravosuđa kojom bi bile razjašnjene sve nastale nedoumice i kojom bi se potanko opisao način djelovanja u ovakvim situacijama.

Također, u nastavku rada Općina Primošten, dužnosnici i zaposleni službenici i dalje će se pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera (koje se tiču strogog držanja distance, korištenja maski za lice, dezinfekcije ruku, redovitog čišćenja i dezinfekcije uredskih prostorija, kao i preporuka o okupljanjima i grupiranjima), odnosno preporuka i mjera koje su na snazi.

O načinu provođenja Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obaveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova, Općina Primošten će odlučiti i propisati načine postupanja odmah po primitku detaljne upute Ministarstva, za koju smatra da je trebala već stići, s obzirom na kratkoću roka za uvođenje novih mjera.

Imajući u vidu ostavljeno vrijeme za pripremu mjere koja zahtijeva dodatne kako ljudske tako i financijske kapacitete koji u ovom trenutku još nisu osigurani te kako nije zaprimljen nikakav protokol ili uputa o načinu postupanja, Općina Primošten nastavlja raditi sa strankama na način da je potrebna prethodna najava putem službenih brojeva telefona ili putem centralnog e-maila, a sve u cilju nastojanja da se spriječi nepotreban kontakt i time eventualna ugroza službenika i stranaka - stoji u priopćenju koje u cijelosti možete pročitati OVDJE.

I u Sinju bez covid-potvrda: ‘Nećemo dijeliti ljude‘

Unatoč uvođenju covid-potvrda u sve državne i javne službe, gradonačelnik Sinja Miro Bulj obavijestio je kako će usluge gradske uprave Grada Sinja moći koristiti svi, bez ograničenja.

- Gradska uprava Grada Sinja neće dijeliti ljude niti im ograničavati temeljna ljudska prava i slobode nego će svima izaći u susret pod jednakim uvjetima, prenio je Most na Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:12