‘ALKA IZNAD SVEGA‘

Bulj oštro protiv Viteškog alkarskog društva: ‘Sinjani i Cetinjani dobro znaju tko njima upravlja‘

"Sve što HDZ-u služi i što od HDZ-a živi ustalo je na mene", ustvrdio je gradonačelnik Sinja i saborski zastupnik Mosta
Miro Bulj
 Tom Dubravec/Cropix

Gradonačelnik Sinja i saborski zastupnik iz redova Mosta Miro Bulj objavio je u četvrtak priopćenje za javnost u kojem odgovara na priopćenje za javnost koje je u srijedu objavilo Viteško alkarsko društvo Sinj (VAD).

Podsjetimo, Viteško alkarsko društvo Sinj ranije je ustvrdilo da mu je "žao što Bulj ponašanjem i odnosom prema alkarskim svečanostima nije bio na nivou koji zaslužuje funkcija prvoga čovjeka grada (Sinja)".

- Nemamo racionalno objašnjenje njegova ponašanja i ignorantskoga odnosa prema najvišim državnim dužnosnicima izbjegavanjem protokolarnih obveza - rekli su iz VAD-a.

Reakcija je to bila na Buljevo navodno inzistiranje da se u noći nakon Sinjske alke glazba barem malo pušta i puštanje glazbe u jednom kafiću poslije ponoći. Bulj je nakon toga pozvan na razgovor u policiju te je kasnije za RTL otkrio da je zbog svojih postupaka dobio optužni prijedlog za kršenje javnog reda i mira.

Bulj se u srijedu osvrnuo na tvrdnje VAD-a putem svog Facebook profila, gdje je između ostaloga napisao: "Sve što HDZ-u služi se diglo na zadnje noge kako bi me oblatilo! Sinj je zlatni buzdovan i od davnine junački megdan, Sinj kao i naša Alka su junaštvo i čojstvo, čast i stav, a ne kukavičluk i poltronstvo!"

Bulj je sadržaj priopćenja prokomentirao i za Slobodnu Dalmaciju.

- To što oni navode su čiste insinuacije. Ja da sam onemogućavao jednake uvjete alkarima? Ako su to naveli zato što su im tako naložili iz Zagreba, ja ih razumijem, ali, naravno, ne prihvaćam. Oni moraju shvatiti da Sinjska alka nije ni HDZ-ova, ni SDP-ova ni Mostova - rekao je između ostaloga Bulj za Slobodnu.

Buljevo priopćenje za javnost koje je odaslao u četvrtak, a koje nosi naslov "Protiv mene nisu alkari nego HDZ-ovi poltroni!" prenosimo u cijelosti:

"Sinjani i Cetinjani dobro znaju tko upravlja Viteškim alkarskim društvom i tko stoji iza ovog priopćenja u kojem se Uprava, Nadzorni odbor i Časni Sud VAD-a.

Visokopozicionirani lokalni čelnici HDZ-a, upravljači VAD-a i uzurpatori Alke optužili su me da se kao gradonačelnik nisam ponašao po njihovoj „špranci“ te kako sam doveo u pitanje regularnost same Alke.

Ipak, zbog šire hrvatske javnosti važno je rasvijetliti tko su ti “alkari” koji su udarili po Bulju kako pišu portali.

Prvo, to nisu alkari jer ni potpisnici Hrvoje Markulin, Igor Vidalina, Frano Vrančić, Stipe Jukić, Dinko Bošnjak, Ivan Nasić kao i ostali članovi upravnih tijela nisu alkari nego istaknuti članovi HDZ-a koji su Viteško alkarsko društvo ispolitizirali i pretvorili u HDZ-ovu ispostavu.

Razmjeri „okupacije“ HDZ-ovaca u Viteškom društvu su, malo je reći, kataklizmični.

Prisjetit ćemo se kako je dugogodišnji predsjednik HDZ-a Stipe Jukić s potpisom predsjednika VAD-a odlučio iskoristiti Alku u političke svrhe te je prije 4 godine u izbornoj kampanji javno podržao HDZ-ovog župana Blaženka Bobana.

Potpredsjednik VAD-a Dinko Bošnjak ujedno je i zamjenik predsjednika HDZ-a Ante Sanadera na županijskoj razini, a i svi ostali članovi uprave „listom“ su članovi HDZ-a.

Tako da bi sada već svima trebalo biti jasno da alkari nisu protiv mene nego poltroni, ulizice i utjecajni lokalni HDZ-ovci koji ne mogu prihvatiti gubitak izbora u Sinju. Pogotovo im teško pada što ne želim biti njihova marioneta koja će plesati kako se naloži „depešom“ iz Zagreba.

Žalosno je da Alku, po nalogu centrale HDZ-a koriste za obračun s legalno izabranim gradonačelnikom oni koji su bili moja izravna konkurencija na lokalnim izborima te nikako ne mogu prihvatiti volju naroda da sam ja izabrani gradonačelnik.

Tako u NO VAD-a sjedi kandidat HDZ-a za gradonačelnika Sinja Igor Vidalina i vijećnik HDZ-a Frano Vrančić, a kandidat za zamjenika gradonačelnika na proteklim izborima bio je potpisnik ovoga sramotnog priopćenja Hrvoje Markulin.

Za meno ovo nije neočekivano jer kad bi me HDZ-ovi otimači i uzurpatori Alke hvalili tek tada bih se zabrinuo.

Sve što HDZ-u služi i što od HDZ-a živi je ustalo na mene! Ja sam Sinjanin i za mene su Sinj i Alka iznad svega."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2023 21:05