GRADONAČELNIK SINJA

Bulj se žali da ga Vlada i ministri ignoriraju, nisu mu došli na prijem, kaže da su to ‘diktatorski maniri‘

“To je poruka od njih - što su i tko su. To su diktatorski maniri i čisto politikanstvo", žali se Bulj

Miro Bulj

 Zeljko Puhovski/Cropix

U Sinju se danas trči 307. Alka. Na trkalište će 17 alkara-kopljanika koji će se boriti za titulu slavodobitnika s najviše punata. Okupit će se danas u Sinju i državni vrh, treći put u kratko vrijeme nakon Pelješca i Knina, javlja N1.

U Sinj, dakle, stižu i predsjednik Zoran Milanović, koji je i pokrovitelj Alke, i predsjednik Sabora Gordan Jandroković te premijer Andrej Plenković. Kao gost Zorana Milanovića dolazi i slovenski predsjednik Borut Pahor. To je prvi put da predsjednik druge države dolazi na Alku.

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj poželio je dobrodošlicu svim gostima, a osvrnuo se i na, kako je rekao, “zaobilaženje legalno izabrane lokalne vlasti od premijera i bilo koga drugog”.

U 11 sati je održan, naime, prijem za prijatelje Sinja na kojemu nije bilo državnih dužnosnika iako su bili pozvani. Bulj kaže da ga Vladin protokol izbjegava.

“To je poruka od njih - što su i tko su. To su diktatorski maniri i čisto politikanstvo. Mislim da je gradonačelnik legalno izabran, bilo koji. Očito im je bitnija stranačka iskaznica nego volja naroda”, rekao je Bulj navodeći kako je sve državne dužnosnike pozvao u Sinj.

“Svi su dobrodošli. To je velika stvar za naš grad i identitet. Nikako se ne mogu složiti s tim da se Sinj zaobilazi od strane ministara i premijera. Meni je interes da ovaj grad zaživi”, rekao je Bulj.

Dodao je da je predsjednik Milanović jedini dužnosnik koji se najavio da dolazi i došao prvo kod gradonačelnika.

Premijer Plenković je kasnije, poslije 13 sati, zajedno s potpredsjednikom Vlade i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom posjetio novoizgrađeni Veterinarski centar u Sinju, a s Jandrokovićem samostan Čudotvorne Gospe Sinjske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. listopad 2022 09:15