PREKINUTA SJEDNICA

Bulj zaprijetio HDZ-u: ‘Ako nastave tako, idemo na nove izbore u Sinju!‘

Gradonačelnik Miro Bulj izbore je spomenuo nakon što su vijećnici HDZ-a i SDP-a srušili njegov Prostorni plan.

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj 

 Tom Dubravec/ Cropix/Cropix

Sinjski gradonačelnik Miro Bulj zaprijetio je danas političkim rivalima iz SDP-a i HDZ-a da je spreman "prevrnuti stol" i raspisati izvanredne izbore - i za gradonačelnika i za članove Gradskog vijeća - ukoliko će vijećnici SDP-a i HDZ-a i dalje blokirati donošenje novog Prostornog plana.

- Jučer su vijećnici HDZ-a i vijećnik SDP zajedno napustili sjednicu Gradskog vijeća i tako onemogućili donošenje novog Prostornog plana kojeg sam predložio. Takav potez se ne može objasniti ničim drugim nego politikanstvom i pokušajem stopiranja razvoja Grada Sinja, posebno jer je na samom početku sjednice predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Stipe Perić rekao da HDZ podržava izmjene i da one idu ljudima u korist, ali da dolaze sa zakašnjenjem. Nakon toga je napustio sjednicu s vijećnicima HDZ-a, onemogućivši tako donošenje Prostornog plana kojeg je javno podržao - rekao je Bulj.

Nakon jučerašnje sjednice Gradskog vijeća, sinjski gradonačelnik najavio je mogućnost novih izbora "ako vijećnici HDZ-a i vijećnik SDP-a nastave s namjernim opstrukcijama i destruktivnim politikanstvom".

- Predložio sam Gradskom vijeću Prostorni plan koji bi omogućio razvoj grada, privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta, kao i izgradnju stanova i obiteljskih kuća za mlade obitelji, ali su nažalost vijećnici HDZ-a i vijećnik SDP-a zajedno napustili sjednicu i srušili kvorum. Još uvijek ne mogu sebi objasniti ovaj začuđujući manevar vijećnika HDZ-a usmjeren protiv Sinja i njegova razvoja kao ni to da hvale Plan da bi ga onda namjerno rušili. Sinj je krenuo u pravom smjeru, nova gradska uprava u manje od dvije godine otvorila je dva gradska vrtića čime se ne može pohvaliti nijedan novoizabrani gradonačelnik, znatno smo povećali ulaganja u razvoj, poljoprivredu, demografske mjere kao i ulaganje u najpotrebitije, otvaraju se nova radna mjesta i mi se nećemo dati zaustaviti. Ako vijećnici HDZ-a i vijećnik SDP-a nastave s namjernim opstrukcijama i destruktivnim politikanstvom znamo što nam je činiti. Ako i u nastavku sjednice naprave isto i budu opstruirali razvoj Sinja idemo na nove izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće. Uvjeren sam da će takvu destruktivnu politiku Sinjanke i Sinjani kazniti i dati nam još veće povjerenje - rekao je saborski zastupnik Mosta i gradonačelnik Sinja Miro Bulj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 00:02