NITKO NIJE OZLIJEĐEN

Bura ih iznenadila u Velebitskom kanalu: Spašene četiri osobe na SUP daskama, bili su gosti kampa

Prva osoba pronađena je u 12.37 sati, a nedugo potom iz mora je izvučena i druga osoba

Ilustracija

 Matija Djanjesic/Cropix/Cropix

Spašene su četiri osobe na SUP daskama koje su nekontrolirano plutale prema sredini Velebitskog kanala, uslijed jakih udara bure, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Lučka kapetanija Senj zaprimila je dojavu u ponedjeljak jednu minutu iza podneva od Policijske postaje Senj. Odmah je pokrenuta akcija traganja i spašavanja, koordinirana iz MRCC Rijeka te u suradnji sa policijskim službenicima PP Senj, koji su putem radijske veze s obale navodili spasilački brod senjske Kapetanije prema osobama u pogibeljnoj situaciji.

Prva osoba pronađena je u 12.37 sati, a nedugo potom iz mora je izvučena i druga osoba, dok su preostale dvije zatečene u blizini obale. Sve osobe su spasilačkim brodom LK Senj neozlijeđene iskrcane u mjestu Sveti Juraj, u 13.13 sati, čime je ova akcija uspješno okončana.

Iz Lučke kapetanije Senj izvijestili su da su sve četiri spašene osobe gosti mjesnog kampa, iz kojega su se istog dana otisnuli SUP daskama u rekreativno veslanje. Pritom nisu bili svjesni mogućeg pogoršanja vremenskih uvjeta, koje ih je iznenada zateklo na moru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 15:45