SNAŽAN VJETAR

Bura u kanjonu Cetine spriječila uklanjanje nestabilnih dijelova stijena

Akcija alpinista na uklanjanju nestabilnih dijelova stijena u Omiškom zaleđu nastavit će se sutra, u utorak

Omiš

 Jakov Prkic/Cropix

Bura koja je danas puhala u kanjonu Cetine, u zaleđu Omiša, spriječila je alpiniste da nastave uklanjati nestabilne dijelove stijena kojih je dio pao na Županijsku cestu Gat-Naklice u prošlu srijedu od kada je za sav prometa cesta zatvorena, doznaje se u Županijskoj upravi cesta Split.

"Udari bure bili su tako jaki da su predstavljali sigurnosni rizik za alpiniste koji se uz pomoć konopa penju na litice do 150 metara visine kako bi s njih uklonili nestabilne dijelove koji bi se mogli odroniti i pasti na cestu," rekao je Hini Vicko Božić iz Županijske uprave cesta.

Po njegovim riječima, akcija alpinista na uklanjanju nestabilnih dijelova stijena u Omiškom zaleđu nastavit će se sutra, u utorak.

"Vjerujemo da se za dva dana mogu završiti planirana uklanjanja nestabilnih dijelova stijena, te bi u tom slučaju Županijska cesta Gata- Naklice mogla biti otvorena za promet u idući četvrtak", kazao je Božić.

Dok traje akcija uklanjanja nestabilnih dijelova stijena, promet se u tom dijelu Omiškog zaleđa odvija zaobilaznim pravcem državnom cestom D-70 Naklice-Omiš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:20