RASPRAVA O SVEUČILIŠTU

Buran početak sjednice, Hasanbegoviću sporan sam naziv: ‘O kojem stanju je ovdje riječ?‘

Tematska sjednica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu i prije nego što je počela pretvorila se u dramu
Zlatko Hasanbegović
 Davor Pongracic/Cropix

Tematska sjednica 'Aktualno stanje na Sveučilištu u Zagrebu' saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu na koju se nisu odazvali rektor Damir Boras, ni predsjednik Sveučilišnog savjeta Luka Burilović, i prije nego što je počela pretvorila se u dramu.

Zlatko Hasanbegović (Blok za Hrvatsku) zatražio je da se sjednica uopće ne održi, a od predsjednice Vesne Bedeković da prisutne upozna s netom primljenim dopisom Hrvatskog sveučilišnog sindikata koji je upozorio na "zloupotrebu predsjednice i ovog tijela u politikanske svrhe", kao i svrhom same sjednice.

Hasanbegoviću je sporan i sam naziv sjednice: "O kojem stanju je ovdje riječ - epidemiološkom, nastavnom, financijskom, sindikalnom ili spolnom uznemiravanju? Tražim da se to precizira: hoće li se ovaj Odbor baviti unutarklanovskim sukobima i treba li biti instrument jednog svog člana iz platforme Možemo - nesuđenog rektora - što osim same činjenice da je Sveučilište autonomno, ovu raspravu čini bespredmetnom."

SDP-ovci su Hasanbegovića upozorili da je Odbor taj koji donosi odluke o svom radu. Sabina Glasovac poručila je da zabrinjava da "Boras nema potrebu doći i pojasniti što se događa na Sveučilištu, a nema ni Burilovića" i nazvala to sramotnom ignorancijom.

Joško Klisović dodao je da je nedopustivo da "rektor Boras nije među nama, to je znak nepoštovanja kako prema Saboru kao suosnivaču tako i prema građanima".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:25