SUKOB U SABORU

Burna prepirka i optužbe u Saboru: Jandroković najavio tužbu protiv Vidović Krišto zbog klevete

Vidović Krišto prozvala je Jandrokovića da se za vrijeme njegovog mandata ministra vanjskih poslova iznosio novac iz Hrvatske na inozemne račune

Gordan Jandroković

 Damjan Tadic/Cropix

Nakon kraće prepirke tijekom saborske rasprave u ponedjeljak je zastupnica Karolina Vidović Krišto (NZ) pristala na skidanje zastupničkog imuniteta, a predsjednik Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića najavio je da će je tužiti za klevetu.

Tijekom rasprave o zakonu o sprečavanju pranja novca Vidović Krišto prozvala je Jandrokovića da se za vrijeme njegovog mandata ministra vanjskih poslova iznosio novac iz Hrvatske na inozemne račune, na što joj je Jandroković uzvratio da predoči dokaze jer u protivnom kleveće i laže te najavio tužbu.

"Visokopozicionirani zaposlenik Hypo Alpe Adria banke u Lihtenštajnu svjedočio je da su se novci iznosili iz Hrvatske putem privatnih zrakoplova od austrijske Hypo Alpe Adria banke i to u vrećama hrvatskog Ministarstva vanjskih polova kao diplomatska pošta koja se ne smije otvarati kada je ministar bio Jandroković”, kazala je Vidović Krišto.

Dodala je da sve europske zemlje istražuju imaju li njihovi građani novce u inozemstvu na koji nije plaćen porez ili je iz kriminalnih izvora, a da "nikada nije čula da je hrvatsko ministarstvo pronašlo račune Todorića, Jandrokovića, Plenkovića, Sanadera" ...

‘Tužite me‘

Prozvani Jandroković poručio joj je - ako ima dokaze o kriminalnim radnjama - neka to prijavi nadležnim institucijama jer u protivnom smatra to klevetama i lažima.

„Ovo su laži i klevete, prijavite sve što imate protiv mene ako imate dokaze, u protivnom Vas smatram klevetnicom i lažljivkom”, rekao je Jandroković.

„Ako Vi mene prozivate za klevetu, prijavite Vi mene, tužite me, idemo na sud sve rasvijetliti”, uzvratila je Vidović Krišto.

Jandroković joj je potom rekao da se skriva iza zastupničkog imunitete te ju pozvao da skine imunitet pa će je tužiti. „Da čujem hoćete li skinuti imunitet?" upitao je predsjednik Sabora, a Vidović Krišto je odgovorila "naravno".

„Sada ste nešto rekli i tako će se i dogoditi, dakle ja ću Vas tužiti, a Vi ćete skinuti imunitet”, zaključio je predsjednik Sabora, a Vidović Krišto je to popratila riječima: „Sramite se!”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. siječanj 2023 20:28