REVIZIJA POSLOVANJA

BURNA RASPRAVA U SABORU Mostovac Miro Bulj: 'Kroz prste nam cure milijarde kuna, primjerice pri korištenju vozila lokalnih šerifa'

 Damjan Tadić / EPH

Na današnjoj sjednici Hrvatskog sabora zastupnici raspravljaju o izvješću o obavljenoj učinkovitosti sprječavanja i otkrivanja prijevara kod trgovačkih društava u vlasništvu lokalne i regionalne samouprave, piše dnevnik.hr

Blaženko Boban iz HDZ-a je rekao kako je revizija sjajno napravljena 'jer revizija čini veliki korak ka sprječavanju nepodopština u bilo kojem segmentu'. No, predlaže da treba napraviti reviziju Sabora.

- Jer ova gospoda sjede s nama 4,5 dana da im mi kažemo kako im je revizija dobra - rekao je pokazujući na revizore koji podnose izvještaje Saboru. Traži da se u Saboru ne raspravlja o revizijama, nego kroz drugi mehanizam ostvari proces podnođenja izvještaja.Od 106 društava samo je 7 dobilo pozitivan izvještaj, piše dnevnik.hr.

- Revizija uredno radi svoj posao, a kroz prste nam cure milijarde kuna, na primjerice korištenju vozila lokalnih šerifa. Ali kontrolni mehanizmi u hrvatskom društvu ne funkcioniraju. To je osnovni problem u svim izvještajima - rekao je Miro Bulj iz Mosta osvrćući se na izvještaj podnesene revizije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 23:39