OBLJETNICA OSNUTKA

BURNO NA HDZ-ovom SKUPU Član stranke iz Velike Gorice poručio Plenkoviću: 'Istanbulska konvencija je protuprirodna!' PLENKOVIĆ 'Pročitajte dokument!'

 
 Bruno Konjević / CROPIX

U subotu u Velikoj Gorici slavi se 28. obljetnica osnutka HDZ-a u tom gradu.

Kako javlja N1, velikogorički HDZ-ovac Mirko Matić tijekom svečanosti je istupio protiv Istanbulske konvencije, uputivši pritom poruku predsjedniku stranke i hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću.

Izjavio je da je Istanbulska konvencija 'protuprirodna kao i slični zakoni', a da je HDZ demokršćanska stranka, prenosi N1.

Okupljenima se potom obratio i predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković koji se osvrnuo na Matićev komentar.

- Moramo voditi računa da niti jednom svojom izjavom ne dovodimo vladajuću koaliciju u pitanje. Prvo razum, onda srce - rekao je Jandroković.

Poslao je poruku i oporbi: - Kao politička alternativa nude se ljudi koji samo znaju tražiti stanke u Saboru i blebetati pet minuta.

Za govornicu je u konačnici izašao i sam premijer Plenković, koji je prvo napao SDP za čije je ranije lidere rekao da su svojom retorikom pridonosili podjelama u društvu.

- U vrijeme Tuđmana zbog politike pomirbe ostali smo bez suočavanja s prošlošću. Pročitajte dokument Vijeća, poručio je stranačkim kolegama.

U svom se govoru dotaknuo i Istanbulske konvencije.

- Rasprava o Istanbulskoj konvenciji je dovela do ideološke rasprave. Taj dokument izrađivan je u vrijeme HDZ-ove Vlade i radili su ga naši stručnjaci. Dokument pomaže zaštiti od žena od nasilja, a brojevi nisu ohrabrujući, rekao je Plenković, a Matiću je poručio: - Kolega Matiću, pročitajte Istanbulsku konvenciju. Pozivam sve članove HDZ-a da postupe racionalno. To nije tema u koju idemo zbog oporbe i koalicijskih partnera već zaštite žena i tu sam sasvim jasan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 04:16