MINISTROVA PORUKA

Butković o Banožiću: ‘Ljudi, dogodila mu se nesreća, pa nećemo sad čovjeka izbaciti iz stranke‘

Odgovarajući na pitanje o Banožićevoj stranačkoj sudbini u HDZ-u, Jandroković je pak poručio da u HDZ-u o tome još nisu razgovarali

Oleg Butković

 Nera Šimić/Cropix

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković komentirao je u ponedjeljak stranačku sudbinu smijenjenog ministra obrane Marija Banožića, istaknuvši da se “čovjeku dogodila nesreće” te da ga neće izbaciti iz HDZ-a, čiji je član.

“On je član HDZ-a. Ljudi, čovjeku se dogodila nesreća, pa nećemo izbaciti sad čovjeka iz stranke”, rekao je Butković medijima uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Odvjetnica smijenjenog ministra obrane Banožića u ponedjeljak je povukla zahtjev za aktivacijom i mirovanjem njegovog saborskog mandata kojeg je temeljem punomoći podnijela u petak.

Butković je rekao da ne zna za razloge povlačenja tog zahtjeva i poručio novinarima da to moraju pitati njegovu odvjetnicu.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković istaknuo je pak kako je Banožić "vjerojatno procijenio da je to tako bolje".

“Znam da mu je zdravstveno bolje, što je dobro, i vjerojatno je u konzultacijama s bližnjima to ovako ocijenio”, poručio je Jandroković.

Odgovarajući na pitanje o Banožićevoj stranačkoj sudbini u HDZ-u, Jandroković je pak poručio da u HDZ-u o tome još nisu razgovarali.

“Čekamo da se oporavi kolega Banožić pa ćemo onda razgovarati o svemu”, rekao je Jandroković.

Banožiću se, nakon prometne nesreće koju je skrivio i u kojoj je poginula jedna osoba, zdravstveno stanje poboljšalo, pa je s odjela Jedinice intenzivnog liječenja premješten na Kliniku za neurokirurgiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2023 17:11