DELIKATNO PITANJE

Butković: ‘Pomilovanje je ovlast predsjednika, ali nisu dobre odluke koje bude podjele‘

Dodao je da će se vidjeti kakvu će odluku predsjednik Zoran Milanović donijeti.

Oleg Butković

 Robert Fajt/Cropix

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u utorak u Meji vezano za inicijativu za pomilovanje Perkovića i Mustaća, kako je riječ o ustavnoj ovlasti predsjednika Republike, no da on osobno ne bi donio odluke koje bude nove ili stare podjele u hrvatskom društvu.

Na novinarsko pitanje bi li pomilovao Josipa Perkovića i Zdravka Mustaća, jugoslavenske, a potom hrvatske obavještajce, da je predsjednik RH, Butković je rekao kako je to vrlo delikatno pitanje i da nema dovoljno informacija o detaljima.

"To je odluka koju donosi predsjednik države, to je njegova ustavna ovlast. Međutim, sve odluke koje donose neke nove podjele ili bude stare podjele u hrvatskom društvu, ne bih donosio, ako me osobno pitate", istaknuo je Butković, koji je danas obišao novosaniranu dionicu državne ceste DC501, čvor Oštrovica - Meja.

Dodao je da će se vidjeti kakvu će odluku predsjednik Zoran Milanović donijeti.

Butković je napomenuo kako je predsjedniku Milanoviću dosada poslano oko 270 zahtjeva za pomilovanje, a da on još nije donio ni jednu odluku. Napomenuo je kako je Milanović u predizborno kampanji čak spominjao da je to relikt prošlosti i da on takve odluke neće donositi.

"Odluke koje donose podjele ili bude stare podjele u hrvatskom društvu, mislim da nisu dobre," naglasio je Butković.

Na opetovana pitanja novinara o rekonstrukciji Vlade ponovio je da će premijer Andrej Plenković vrlo brzo izaći s imenima. Također je odgovorio da predsjednik Vlade i HDZ-a Plenković ima apsolutnu podršku svih u vodstvu stranke i njega osobno.

"Nisu ni izbori, niti je o tome bilo gdje riječ, ne znam odakle to," komentirao je Butković na novinarska pitanja, istaknuvši da podrška Plenkoviću nikada nije bila upitna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:06