ODLAGANJE OTPADA

C.I.O.S. poslao otvoreno pismo Tomaševiću: ‘Raskinite ugovore ako su protuzakoniti‘

‘Dužnost zamjenice gradonačelnika je da ako ima saznanja da su važeći ugovori sklopljeni protuzakonito, isto prijavi institucijama‘
Iva Pripuz Špekuljak, predsjednica uprave C.I.O.S. Grupe
 Neja Markicevic/Cropix

Tvrtka C.I.O.S. d.o.o. poslala je otvoreno pismo novom zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću u kojem ga pozivaju da, ukoliko smatra da je ta tvtka nezakonito dobila poslove sa Gradom, da to prijavi nadležnim institucijama. Također spominju da su spremni raskinuti važeće ugovore ako se smatra da je to u interesu građana Zagreba.

Okidač za pismo novom gradonačelniku očito je bila izjava zamjenica Danijele Dolenec koja je na pitanje hoće li Grad i dalje poslovati s tvrtkom C.I.O.S. Petra Pripuza, kazala da su se ugovori u ranijim natječajima u velikoj mjeri dogovarali 'zna se kako' i tu praksu želite prekinuti.

Pismo C.I.O.S.A. prenosimo u cijelosti:

'Poštovani gospodine gradonačelniče Tomaševiću, poštovana gospodo i gospodine zamjenici gradonačelnika, u ime C.I.O.S. Grupacije, čestitamo vam na izbornoj pobjedi. Pozdravljamo Vašu namjeru za revizijom svih ugovora s tvrtkama u vlasništvu Grada Zagreba, pa tako i onih sklopljenih sa C.I.O.S. Grupacijom te istovremeno očekujemo da nalaze revizije javno objavite. Vjerovali smo da će završetkom predizborne kampanje prestati iznošenje neistina i neprovjerenih informacija, a kao što je za RTL Danas, dana 05.06.2021. izjavila zamjenica gradonačelnika na pitanje hoće li Grad i dalje poslovati s tvrtkom C.I.O.S. Petra Pripuza, da su se ugovori u ranijim natječajima u velikoj mjeri dogovarali 'zna se kako' i tu praksu želite prekinuti.

Dužnost zamjenice gradonačelnika je da ukoliko ima saznanja da su važeći ugovori sklopljeni protuzakonito kako izjavljuje, isto to promptno prijavi nadležnim institucijama umjesto da o tome javno špekulira. Takoder, ako smatrate da je raskid važećih ugovora sa članicama C.I.O.S. Grupacije u interesu gradana Grada Zagreba, Grada Zagreba, kao i tvrtki u vlasništvu Grada Zagreba, spremni smo na Vaš zahtjev pristupiti sporazumnom raskidu vaźećih ugovora iako su svi ugovori sklopljeni temeljem otvorenih postupaka javne nabave, u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi. Ukoliko ne želite raskinuti važeće ugovore sa C.I.O.S. Grupacijom, očekujemo da prestanu izjave u javnosti o upitnosti legitimnosti i transparentnog poslovnog odnosa Grada Zagreba odnosno Zagrebačkog holdinga sa našom Grupacijom, koja je u ovom trenutku vaš partner, te koja je i dalje, kao i do sada, spremna uredno izvršavati obveze preuzete tim ugovorima.

U prilogu vam dostavljamo poziv za dostavom ovjerenog Ponudbenog lista i Troškovnika za preuzimanje i daljnju obradu otpada KB 20 01 39 i KB 20 02 03 koji nam je Služba za nabavu Zagrebačkog holdinga uputila mailom dana 07.06.2021. Shodno gore navedenom, a nastavno na poziv koji nam je jučer upućen u 14:01, s iznimno kratkim rokom za dostavu ponude - danas do 11:00 sati, molimo vaše jasno očitovanje jeste li upoznati sa pozivom u prilogu te molimo vaš stav o istome. C.I.O.S. grupacija će podržati bilo kakvu vašu odluku o nastavku ili ne nastavku suradnje, ali očekujemo da konačno prestanete s neutemeljenim prozivanjem i iznošenjem neistina o poslovanju C.I.O.S. grupacije, te se isto tako nadamo da će gospodin Tomašević biti 'Gradonačelnik svih građana', pa tako i onih koji rade u C.I.O.S. grupaciji', stoji u otvorenom pismu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 03:29