ŠEF REFORMISTA

Čačić: ‘Banožić je apsolutno potkapacitiran. Što se mene tiče, može otići već sutra‘

On nema tamo što tražiti, u Ministarstvu obrane. I za Plenkovića i za Milanovića je bolje da se ide na drugi način, rekao je

Radimir Čačić

 Damir Krajac/Cropix

Predsjednik Narodne stranke Reformisti, Radimir Čačić izrekao je prilikom gostovanja u N1 studiju uživo prilično oštre riječi o ministru obrane Mariju Banožiću.

- Banožić je apsolutno potkapacitiran. On nema tamo što tražiti, u Ministarstvu obrane. I za Plenkovića, i za Milanovića, i za sve nas je bolje da se ide na drugi način… Banožić nije odgovorio poziciji koja je vrlo osjetljiva, rekao je Čačić, član vladajuće koalicije.

- Njegov način i komunikacija su štetni i za njega, a kamoli za sve druge. Što se mene tiče, Banožić može otići već sutra, dodao je.

Govorio je i o reformi zdravstva. Poručio je da je zdravstvo goruća rana koja treba radikalno i odmah u reformu.

- Prvo, već je konačno netko prepoznao da smo mi jedina zemlja gdje svi imaju zdravstveno osiguranje pa čak i oni koji nisu građani Hrvatske. Ljudi koji vani žive i ovdje popravljaju zube, to nisu glasovi opozicije. Drugo, treba jasno postaviti kriterije da nisu samo lijekovi već i potrošni materijali predmet centralne nabave. Treće, ono što država imati direktno pod kontrolom, a to su klinike čini 65 posto ukupnih dugova. Moramo definirati koje vrste usluga koji rang daje, objašnjava Čačić.

Komentirajući Mostovo upozorenje Vladi vezano uz opasnost od inflacije, rekao je da si to mogu objesiti mačku o rep.

- Oni su aktivni populisti i demagozi nažalost. Nema tu pravih rješenja, nema tu prave analize. Suvisla opozicija treba imati spremne i projekte i rješenje. Most je prije 5,6 godina je imao vrlo kvalitetna programska rješenja. Onda su imali i suvisle savjetnike, vanjske ljude koji su radili na tome. To što je tamo pisalo je korespondiralo sa svime onime što ja govorim. Most je otišao na tamnu stranu, stranu populizma. Naravno, i covid-potvrde će se u u jednom trenutku ukinuti. Populizam nije rješenje za ovu zemlju, rekao je Čačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2023 19:06