POSTAVIO NOVI ROK

Čačić: 'Dat ću ostavku ako do ožujka iduće godine ne izvučemo zemlju iz krize'

Premda je proteklih šest mjeseci Vlada postavljala sustav, priznao je kako realizacija ne zadovoljava.
Kaposvar, Madjarska, 290612.Sud u Kaposvaru danas objavljuje presudu Radimiru Cacicu zbog izazivanja tesko prometne nesrece 2010. u kojoj su poginule dvije osobe. Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

Radimir Čačić postavio si je i novi rok u kojem će se povući iz Vlade ako se ne počnu realizirati zacrtani projekti, odnosno ako ne bude pozitivnih pomaka u izlasku iz krize.

- Ako naši podaci za prva tri mjeseca iduće godine budu bolji od prva tri mjeseca ove godine izvući ćemo zemlju iz krize, a ako budu lošiji, smatrat ćemo da nismo uspjeli, i više neću voditi te projekte - rekao je Čačić.

Premda je, rekao je, proteklih šest mjeseci Vlada postavljala sustav, te ima viziju i strategiju, priznao je kako realizacija ne zadovoljava. Najveća boljka po Čačiću su javne tvrtke.

- Do danas nismo uspjeli pokrenuti javne tvrtke kako smo htjeli. Nismo realizirali niti 25 od 50 posto onoga koliko je bilo realno. To je loše, ali u svakom zlu ima i neko dobro i očekujemo da ćemo u sljedećih šest mjeseci projekte početi realizirati kako bi se rezultati prepoznali na jesen ili do kraja godine - objasnio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:38