OTKRIVAMO STRATEGIJU

ČAČIĆ I BANDIĆ DIJELE HRVATSKU Na izborima jedan uzima zapad, drugi Zagreb i dijasporu

Zagreb, 060311.Dom sportova, Trg Kresimira Cosica.Davis Cup, 1. kolo, Hrvatska - Njemacka.Ivo Karlovic - Philipp Petzschner.Na fotografiji: Iva Majoli, Milan Bandic i Radimir Cacic.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Goršić / CROPIX

ZAGREB - Kako doznaje Jutarnji, suradnja Milana Bandića i bivšeg predsjednika HNS-a Radimira Čačića , koji je nedavno izbačen iz stranke, dodatno se intenzivirala. Prošlog vikenda trebali su održati još jedan politički sastanak, ali je Bandić, tvrde upućeni, bio spriječen pa se traži novi termin i prilika za sastanak.

Iako su najave da Čačić osniva novu stranku sve glasnije, podršku na parlametarnim izborima, sve je izglednije, tražit će u suradnji sa Bandićem . I Bandić je nedavno javno rekao da “neće ponavaljati istu grešku” (kada se sam kandidirao i doživio fijasko 2011.) te da će sa “svojim saveznicima izaći na parlamentarne izbore i stvoriti europsku Hrvatsku”.

Naši sugovornici iz Bandićevog kruga kažu da se već smišlja strategija za izlazak na parlamantarne izbore, a kao najbolja opcija čini im se ujedinjavanje političara koji u svojim regijama i županijama imaju jaku podrškuTako bi se prema sadašnjem planu Bandić trebao kandidirati u zagrebačkim izbornim jedinicama, a Čačić u izbornim jedinicama sjeverozapadne Hrvatske.

Iako se Ivan Jakovčić pomiro sa SDP-om budući da je dobio visoko mjesto na izborima za EU parlament, u Bandićevom krugu očekuju da za godinu i pol dana “on pokrije Istru”. - Osim zagrebačkih izbornih jedinica, Bandić će zasigurno istaknuti kandidaturu i u dijaspori, gdje prema našim procjenama ima puno veće šanse od političke konkurencije - kaže naš sugovornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:15